No és ciència-ficció

Una mitjana de consum de només 3,76 litres de gasoil cada 100 km i unes d'emissions de CO2 de 99 g/km semblen valors incompatibles amb un vehicle de 356 CV, 800 Nm i tracció total, que pesa 1.395 quilos i capaç d'accelerar de 0 a 100 en 4,8 segons, amb la velocitat màxima limitada electrònicament a 250 km/hora. BMW, però, demostra que tota aquesta combinació no és cosa de ciència-ficció. La marca alemanya ho certifica amb el concept car Vision Efficient Dynamics, impulsat per un motor turbodièsel de 1.500 cc i tres cilindres i amb l'ajuda de dos propulsors elèctrics que funcionen únicament amb l'energia recuperada en les frenades –dipositada en les 98 cèl·lules de polímer de liti– i sense consumir combustible.

Només cal veure l'aspecte d'aquest vehicle, d'altura limitada a 1,24 metres, per intuir que el Cx de 0,22 que acredita és el resultat dels coneixements que BMW ha adquirit en la fórmula 1. L'estructura d'aquest vehicle és totalment d'alumini i el sostre i les plaques de les portes s'han realitzat amb un policarbonat especial que s'enfosqueix en funció de la llum exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La dura realitat

 

Les dinàmiques marquen l’inici

La Seu d’Urgell / Girona
 
 

Quina muntanya

Girona
 
Ike Iroegbu
base del bàsquet girona

“He crescut en una cultura on s’espera l’excel·lència”

Girona
 

Fonaments sense pilars

Girona
 

El patinatge català decideix el seu futur

BARCELONA
 

Un bri d’aire fresc

Girona