preguntes

JORDI BASTÉ

Amb l'ai al COI

1.

QUI ÉS
el torturador que ha decidit que el sistema d'elecció de la seu olímpica es faci amb un parèntesi d'una hora i mitja entre l'última ciutat descartat i l'anunci de la guanyadora? Qui és la mala persona que decideix que les seus finalistes s'angoixin fins a límits depressius en espera del resultat?

2.

PER QUÈ
és claríssim que la derrota de Madrid ahir, més que ser dolça, és una clatellada descomunal, una cop duríssim per culpa d'aquests noranta minuts d'espera en què van créixer d'una manera desmesurada les esperances i il·lusions de la capital espanyola?

3.

NO VA
tenir l'amable lector la sensació que, eliminada Chicago, Madrid podia guanyar però que, a la vegada, ningú (absolutament ningú) s'ho creia? Ni tan sols a la mateixa capital espanyola, que només havia portat a les quatre de la tarda un grapadet de seguidors a la Plaça de Oriente? Estava preparada Espanya per un anunci de seu olímpica com el d'ahir, si ni l'ABC titulava en portada la notícia?

4.

TOT I QUE
era obvi que Fernando Alonso no pogués anar a Copenhaguen a donar suport a la candidatura de Madrid 2016, no és molt lamentable que ni Rafa Nadal ni Pau Gasol hi anessin i es deixés en mans només de Gemma Mengual, de Raúl i de Marta Domínguez i dels mítics Indurain i Arantxa Sánchez Vicario la imatge de la candidatura madrilenya?

5.

QUI FA
l'elecció dels esportistes que han de representar un país en una exposició en què s'ha de tenir unes mínimes dots comunicatives? Era Raúl González, capità del Real Madrid, la persona més indicada per fer una explicació sobre les virtuts de la candidatura madrilenya per al 2016 quan no va parlar en anglès i es va passar tota l'estona llegint el text sense cap gràcia?

6.

ERA
impossible convèncer Pau Gasol perquè hagués viatjat a Copenhaguen, ja que és un esportista que comunica, que connecta amb la gent, que parla anglès perfectament i que és la icona en aquests moments més triomfadora de l'esport espanyol?

7.

QUAN
trigarà l'esport espanyol a carregar-se aquest senyor impresentable que es diu José Maria Odriozola, president de la Federació Espanyola d'Atletisme i vicepresident del Comitè Olímpic Espanyol, que va dir que la pitjor candidatura era la de Rio de Janeiro? És lògic que encara continuï als seus eterns càrrecs quan les seves declaracions van obligar a la consellera delegada de Madrid 2016, Mercedes Coghen, a convocar una roda de premsa per demanar disculpes a la ciutat brasilera?

8.

PER QUÈ
és meravellós per al Brasil en general i per a Rio de Janeiro en particular l'elecció com a seu olímpica que significarà una inversió multimilionària en un país emergent però, a la vegada, distingit per les seves enormes distàncies entre la classe alta i la baixa? Per què estem convençuts que serà interessant veure l'evolució fins al 2016 dels esportistes brasilers camí dels seus Jocs Olímpics?

9.

A QUE
no sabeu quin conegut futbolista va aplaudir la pel·lícula REC2 dijous al vespre a l'Auditori de Sitges en l'estrena del nou film de Jaume Balagueró i Paco Plaza? Resposta: el porter del Girona Albert Jorquera.

10.

PER QUÈ
aquesta obsessió des de Madrid amb el sobiranisme de Joan Laporta quan ni és nou ni és recurrent? És pitjor ser independentista que nacionalista espanyol, que ningú no comenta a Espanya la tornada de José María Aznar a la llotja del Bernabéu al costat de Florentino Pérez?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.