JUGA I CALLA

MARTÍ AYATS

La seguretat de Bojan

Bojan Krkic assegurava l'altre dia que se sent important en l'equip blaugrana i que té molta tranquil·litat gràcies al que ha après en els dos últims anys. És una magnífica notícia, pel jugador i pel Barcelona. Per ell, perquè té a davant seu una temporada que se li presenta com una capsa de regal enorme, amb un gran llaçada, però també amb un sistema de tancament amb combinació. El seu repte és desxifrar-la, obrir la capsa i disfrutar, i convertir-se en un dels protagonistes en majúscules del joc del Barça. I la clau per fer-ho radica en la confiança. Bojan, com tants altres que viuen de la inspiració, de la creativitat i de l'instint, necessita estar carregat de confiança quan surt en un terreny de joc. Perquè només des de la seguretat en les pròpies virtuts s'exploten al màxim les qualitats. I ell en té moltes. És un jugador que no pot ser analitzat des de l'estricta ortodòxia dels conceptes futbolístics, sense que això vulgui dir que hagi de defugir les responsabilitats tàctiques i organitzatives de l'equip. Manté una relació de tu a tu amb el gol, intueix on ha de ser per rematar aquella pilota que surt escopida pel porter, té talent, capacitat per inventar, per desentendre's de la rutina i de la lògica. Per fer el que ningú s'espera. Però per esprémer al màxim aquest tipus de joc, fa falta ser molt atrevit, provar-ho una i altra vegada, no rendir-se mai, sentir-se còmode i segur en aquesta diferència. Si això és el que significa per Bojan «sentir-se important i tenir tranquil·litat», tot va per bon camí i l'entrenador i l'equip tenen motius per alegrar-se'n. I rauen, precisament, en aquesta diferència que suposa el joc de Bojan. Aquesta temporada els equips es disciplinaran fins a l'extenuació en defensa per frenar el potencial ofensiu del Barcelona (contra l'Almeria ja en vam tenir un exemple clar amb un marcatge a l'home a Xavi per tot el camp). És en aquest panorama de més d'un partit encallat, feixuc, on adquirirà molta importància aquesta espurna, aquesta acció inesperada que pot sortir de les botes de Bojan per trencar esquemes.

Finalment hi ha un altre factor que juga a favor del davanter de Linyola: té tots els números per fer una esplèndida parella al davant amb Zlatan Ibrahimovic. El suec és un especialista en fer assistències, obrir espais i fer jugar els que té al costat. Si s'harmonitza amb un Bojan incisiu, atrevit, segur i tranquil, el resultat pot ser una combinació d'eficiència golejadora i espectacularitat futbolística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.