Salut

salut

Salut Empordà fa un recurs per la gestió de l'ABS de l'Escala

La fundació vol que el Departament de Salut tiri enrere l'adjudicació a l'empresa privada Eulen per 2,4 milions

La Fundació Salut Empordà ha presentat el recurs que havia anunciat per tirar enrere l'adjudicació definitiva per 2,4 milions d'euros de la gestió de l'àrea bàsica de salut (ABS) de l'Escala a Eulen, una empresa privada sense experiència prèvia en sanitat.

La fundació, que també es va presentar al concurs després de gestionar aquesta àrea en els últims dotze anys, ja va interposar un recurs un cop feta l'adjudicació provisional, però el Servei Català de la Salut el va desestimar perquè només s'hi podia recórrer quan fos definitiva. Ara, l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya serà l'encarregat de fer-ne la valoració. Fins que no hi hagi una resolució, es prorroga el contracte de gestió de la fundació, que també gestiona l'hospital de Figueres.

L'adjudicació definitiva a l'empresa privada Eulen el 29 de gener passat queda aturada fins que l'organisme competent es pronunciï sobre el recurs presentat a última hora d'ahir per la Fundació Salut Empordà. El termini per presentar-lo s'acabava aquest divendres. A la pràctica, suposa que el Servei Català de la Salut hagi prorrogat el contracte de gestió del CAP i els dispensaris de la zona a l'entitat que actualment dirigeix l'hospital de Figueres en espera del que digui la resolució. L'ABS de l'Escala és la de referència per a 170.000 veïns de nou municipis. Des que es va saber que una empresa privada podia aconseguir la gestió de l'ABS, els nou ajuntaments afectats han expressat preocupació pel que consideren un canvi de model del sistema públic, ja que la deixa a mans d'una empresa amb ànim de lucre i sense experiència en el sector. Van signar un manifest en què s'oposaven frontalment a la decisió de Catsalut. Confien que el recurs que ahir va interposar la Fundació Salut Empordà prosperi. Si no, els alcaldes estan disposats a lluitar per tornar a dependre de l'ICS en cas que es faci efectiva l'adjudicació a Eulen.

Moció del PSC

D'altra banda, el PSC ha anunciat que en el pròxim ple del Parlament presentarà una moció en què demana a la Generalitat que accepti el recurs de la Fundació Salut Empordà. En la mateixa moció també es proposa que s'anul·li la venda d'actius de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat. La diputada i portaveu de salut del PSC, Marina Geli, lamenta la decisió del govern “per les conseqüències directes que pot tenir la privatització de l'atenció primària en la qualitat del servei assistencial, així com pel rebuig que ha suscitat al territori”.

LES XIFRES

2,4
milions d'euros
és l'import pel qual s'ha adjudicat la gestió de l'ABS de l'Escala a l'empresa privada Eulen.
12
anys
feia que la Fundació Salut Empordà portava la gestió de l'ABS de l'Escala. Ara s'ha adjudicat a Eulen.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.