Administracions

ADMINISTRACIONS

El nou govern de Sant Feliu fa créixer un 76% els ingressos

CiU i el PSC fan gala d'una “millora de la gestió” per cobrar impagats i accelerar els pagaments a proveïdors

Ho atribueixen al fet que els edils fan més hores

Des que el nou bipartit de CiU i el PSC va accedir al govern de Sant Feliu de Guíxols, el volum de recaptació d'ingressos s'ha incrementat en un 76% i el ritme de pagaments a proveïdors també ha crescut un 60%. L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó (CiU), i el vicealcalde, Pere Albó (PSC), van respondre ahir amb dades a les crítiques de l'oposició de Tots per Sant Feliu (TSF) pels increments de salari del nou equip de govern.

L'alcalde va atribuir a l'“esforç” i la major dedicació laboral dels edils el fet que s'hagi desencallat el cobrament de subvencions públiques i alguns tributs pendents. “El 66% de les taxes de les terrasses, per exemple, no s'havien cobrat encara”, va posar com a exemple.

De mitjana, l'anterior govern havia ingressat 42.468 euros al dia i n'havia pagat 54.900. Des del 13 de juny, en canvi, les xifres han pujat fins als 75.011 i 91.361, respectivament. Un objectiu prioritari és que les empreses i proveïdors que treballen per al consistori, començant pels més petits, hagin cobrat el que se'ls deu a final d'any perquè “l'Ajuntament no pot ser el primer morós”, va dir Joan Alfons Albó.

Afers pendents

Amb el vicealcalde, Pere Albó, que va justificar la roda de premsa pel fet que l'oposició “no ha respectat els primers 100 dies de marge al nou govern”, van avançar alguns dels reptes immediats del mandat, a banda de “posar ordre” en els números del consistori. Aquesta setmana s'han reunit amb la concessionària del servei de neteja per millorar la neteja dels carrers i la recollida d'escombraries. Pel que fa al projecte del Museu Thyssen, negocien posar-ne les bases l'any vinent, amb una primera exposició.

Aproven bonificar taxes de construcció

El ple ganxó va aprovar ahir al vespre noves bonificacions en les taxes que graven les llicències d'obres i construccions per mirar d'afavorir la creació de llocs de treball en el sector. També s'ha prorrogat la prestació de 80 places de residència geriàtrica al centre Sant Feliu Gent Gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.