Medi ambient

maresme

Palafolls crea una zona d'aiguamolls

Ha començat a habilitar una bassa naturalitzada de 2.000 m² als terrenys més propers al riu Tordera

Palafolls està treballant en la creació d'un ecosistema d'aiguamolls artificials de ribera a la zona més propera a la Tordera. El primer pas ha estat habilitar una bassa naturalitzada de 2.000 m² a l'espai del parc fluvial de la Tordera que es completarà amb una zona verda i un espai per a vianants i bicicletes davant de la biblioteca Enric Miralles. Els treballs els han dut a terme una desena de joves del municipi que participen en el programa de formació laboral Casa d'Oficis, a càrrec de la Generalitat, el servei d'ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Els joves s'han format durant sis mesos i han tingut el mateix període de temps per aplicar els coneixements rebuts.

A la primera actuació d'excavació de la bassa va seguir el reperfilatge del terreny del voltant per crear unes dunes que permetran plantar vegetació de ribera autòctona, com la boga o el canyissar. En una segona fase del projecte, està previst ampliar la bassa i instal·lar-hi miradors per poder observar els ocells que han de colonitzar la zona humida d'aiguamolls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.