Medi ambient

barcelonès

Trias farà revisar totes les palmeres de Barcelona

L'alcalde reconeix que la ciutat “té un problema gros” amb les palmeres

Admet que els llums de Nadal no s'han de lligar a aquests arbres

Les dones accidentades es recuperen fora de perill

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va comprometre ahir a fer revisar totes les palmeres de la ciutat, després que divendres un exemplar d'aquesta espècie caigués a l'avinguda Diagonal i causés ferides de diversa consideració a dues dones.

Fonts del consistori van informar ahir a l'agència Efe que l'alcalde reconeix que hi ha “un problema gros amb les palmeres” i considera que lligar-hi els llums nadalencs, com en el cas de la que ahir va caure, és una cosa que “no s'ha de fer”.

Les ferides són dues dones. Una d'elles, d'uns 75 anys, va haver de ser evacuada amb una fractura de fèmur a l'hospital Clínic de Barcelona, i l'altra va tenir un traumatisme cranial, sense que els dos casos revestissin gravetat.

Trias, que ha remarcat que se substituiran totes les palmeres que no estiguin sanes, ha recordat que fins ara es pensava que aquest tipus d'arbre esvelt “ho aguantava tot, fins i tot el vent”.

A Barcelona hi ha prop de sis mil palmeres, segons el cens que en va fer l'Ajuntament el 2007. Les espècies més comunes són la palmera de dàtils, la washingtònia i el margalló. Les palmeres són una petita part de l'arbrat de la ciutat, format per 155.000 exemplars.

Les palmeres es poden veure afectades per diverses malalties, la més comuna de les quals és el morrut vermell. Les caigudes de palmeres han provocat accidents en altres ocasions. El 2004 una palmera va ferir un turista a la plaça Reial i el 2008 una altra es va desplomar a la Diagonal quan passava una dona embarassada, però no va tenir conseqüències. Arran de la consulta sobre la reforma de la Diagonal, es va diagnosticar que un 55% de l'arbrat entre Francesc Macià i les Glòries tenia algun tipus de malaltia.

LA XIFRA

6.000
palmeres
hi ha a la ciutat de Barcelona. Les espècies majoritàries són la de dàtils, la washingtònia i el margalló.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.