Infraestructures

infraestructures

Santa Coloma de Farners porta la MAT als tribunals

Presentarà un contenciós administratiu contra la declaració d'utilitat pública de la línia de molta alta tensió

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners presentarà, el dies vinents, un contenciós administratiu als jutjats contra la declaració d'utilitat pública de la MAT. “Encara tenim artilleria, pensem anar fins al final”, va anunciar ahir Antoni Solà, alcalde de Santa Coloma de Farners, que hi va afegir que seguirien “fins que estiguin les torres muntades, i després intentarem que es desmuntin”.

La MAT, si segueix el projecte previst, passarà per paratges naturals com ara Farners, Santa Victòria de Sauleda, Sant Pere Cercada o Argimon. “No estem d'acord amb aquest model que ens volen imposar; creiem que han anat a buscar la solució fàcil que ens acabarà trinxant un paisatge que tant ens estimem”, va assegurar Solà, alhora que va lamentar “el pas enrere que es fa amb la biomassa”.

L'alcalde considera que el ministeri “ens ha enganyat”, perquè va argumentar la necessitat de la MAT per abastir el TAV: “I el tren ja circula”, va exclamar. Considera que no es tracta d'un projecte d'utilitat pública: “Van a favor d'uns interessos que no són precisament públics”, va sentenciar. En concret, el recurs contenciós administratiu és contra la resolució del Ministeri de Foment de desestimar el recurs d'alçada que ja havia presentat l'Ajuntament. Resolució que es va conèixer a finals de setembre, coincidint amb el pregó de la festa major.

LA FRASE

Lluitarem fins que estiguin les torres muntades i després intentarem que es desmuntin
Antoni Solà
alcalde de Santa coloma de Farners

Pendents de les al·legacions al projecte

El ple municipal de Santa Coloma de Farners on ahir es va debatre la presentació del recurs contra la MAT també havia d'aprovar les al·legacions al projecte executiu d'aquesta línia. Aquest punt, però, es va acabar retirant, perquè el projecte encara no s'ha acabat de redactar. L'Ajuntament, però, té clar que hi al·legarà, i quan rebi el projecte convocarà un ple extraordinari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia