Serveis

Serveis

El monestir de Sant Pere de Rodes tindrà depuradora

La direcció general de Patrimoni preveu 100.000 euros per substituir la fossa sèptica del monestir

És una de les obres previstes pel pla especial del conjunt monàstic que s'està redactant

La direcció general de Patrimoni ha reservat en el pressupost de la Generalitat per a aquest 2014 una partida de 100.000 euros per finançar obres de restauració al monestir de Sant Pere de Rodes, al municipi del Port de la Selva. Aquest import es destinarà a substituir l'actual fossa sèptica del monestir per un sistema de depuració.

En espera que es confirmi el pressupost de la Generalitat, l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, confia que aquestes obres es puguin dur a terme aquest any. “Tenir depuradora al conjunt monàstic és una necessitat; a part de les complicacions que suposa haver de buidar periòdicament l'actual fossa sèptica, hem de tenir en compte que el monestir està dins el perímetre del parc natural i que, per tant, és important tenir depuració”, explica l'alcalde. Segons Cervera, aquest equipament és una de les inversions que es preveuen en el pla especial del monestir de Sant Pere de Rodes, que actualment s'està redactant amb la direcció general de Patrimoni. Aquest document definirà com s'han d'organitzar les diferents activitats que es desenvolupen al monestir (restauració, serveis, aparcament).

Més inversió al passeig

D'altra banda, la Generalitat ha reservat també per al Port de la Selva el 2014 una segona partida de 100.000 euros. En aquest cas es tracta de les obres de la segona i tercera fase del passeig marítim i l'import s'inclou en les inversions previstes de Ports de la Generalitat. Les obres formaran part d'un pla d'inversions per als anys 2014-2017 i consistiran en la millora del passeig del Mil·lenari i, més concretament, de les parts de fusta que hi ha a la via. En aquest sector també s'està redactant un pla especial de la zona portuària que definirà l'àmbit de les actuacions.

LA XIFRA

100.000
euros
és l'import que ha reservat la Generalitat aquest 2014 per a obres de restauració a Sant Pere de Rodes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia