Serveis

Repinten la capella de la Verge del Portal d'Olot

És una de les més populars del centre de la ciutat, tot i que no hi ha culte

Està ubicada on es troben la ronda Sant Bernat i la plaça Campdenmàs

La ciutat d'Olot té petits tresors amagats. Un d'aquests tresors és la capella de la Verge del Portal, al sector de la plaça Campdenmàs. L'Ajuntament d'Olot ha contribuït a rehabilitar aquesta capella, situada a la cruïlla entre la ronda de Sant Bernat i els carrers Verge del Portal i Esgleiers, i que és molt popular.

En concret, hi ha encarregat un rentat de cara, és a dir, hi ha fet repintar la façana i la porta d'accés i també la reixa interior, que permet als visitants entrar un metre dins del temple, però no més enllà.

Es tracta d'una capella de petites dimensions, construïda a sota de l'antiga era d'una casa, que ara és un mirador sobre el nucli antic. És una construcció d'una sola nau i de volta simple, d'ús públic però de propietat particular. Data del segle XVII, tot i que el primer document que es conserva és del 1703. L'any 1872 es va enderrocar –estava situada més cap a on actualment hi ha la cruïlla–, però el seu propietari per herència familiar, Ramon Pujol, la va reconstruir sota de l'era de casa seva l'any 1882. Sis anys més tard, es va construir l'altar actual, d'estil gòtic, en uns treballs que van anar a càrrec de Baltasar Tenas.

Més capelles

La capella de la Verge del Portal d'Olot és una de les moltes que hi ha repartides en diferents espais de la ciutat. Com en la majoria de casos, no hi ha culte. Anys enrere, s'hi feia el rés del mes de Maria, al maig, i, fins i tot, s'hi resava el rosari. A la capella de Santa Magdalena, per exemple, també es va perdre la missa que s'hi solia oficiar el dia dedicat a la santa que li dóna nom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia