Urbanisme

Vallès Occidental

Sabadell modifica l'entorn del castell de Can Feu per poder fer-hi un gran parc

Així ho marcava el conveni firmat el 2006 amb els propietaris per traspassar la titularitat de l'edifici al municipi

L'Entesa considera que s'hipoteca la ciutat

El govern de Sabadell ha començat a treballar en la reordenació de l'entorn del castell de Can Feu, que va passar a mans municipals a final del 2006 gràcies a un conveni firmat amb els titulars de l'immoble. En el darrer ple es va fer l'aprovació inicial de la modificació del pla general d'ordenació per poder fer-hi un gran parc urbà de més de sis hectàrees.

Aquest era un tràmit que precisament s'establia en el conveni i la posterior addenda amb els propietaris per fer definitiu el traspàs de l'immoble. I és el punt que ha tornat a criticar l'Entesa per Sabadell, que considera que l'aprovació està vinculada a un document que suposarà “una hipoteca per a la ciutat” a causa de l'elevat cost de la rehabilitació de l'edifici del segle XIX i del posterior manteniment.

Segons el grup de l'oposició, la modificació del pla general només beneficia els antics propietaris, ja que el sostre edificable passa de 18.000 metres quadrats a 33.100 metres quadrats. A canvi, el consistori rep 2 milions dels antics titulars de l'immoble per rehabilitar l'edifici. En el ple l'Entesa hi va votar en contra, i CiU, ICV i EUiA es van abstenir. La proposta va poder tirar endavant amb els vots favorables dels grups del PSC i el PP.

La modificació del pla implicarà una nova disposició dels vials, dels espais lliures i també de les edificacions, cosa que permetrà guanyar la zona de parc que connectarà amb els espais lliures del carrer Fuerteventura. L'àmbit d'actuació està delimitat per l'avinguda d'Arraona, els carrers de l'Uruguai i de Colòmbia, el passeig de Can Feu i i la línia dels FGC fins al límit del terme municipal de Sant Quirze del Vallès. Els edificis se situaran a la façana de l'avinguda d'Arraona. En total, ocupa una superfície de 86.232 metres quadrats.

El conjunt patrimonial del castell de Can Feu inclou també les edificacions annexes i és una edificació aixecada sobre una antiga masia datada del segle XI.

LA XIFRA

6
hectàrees
tindrà el parc que es construirà a l'entorn de l'edifici gràcies a la modificació del pla general.

LA DATA

1816
és l'any d'inici
de la construcció del castell de Can Feu aprofitant les restes d'una antiga masia del segle XI.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.