Urbanisme

habitatge

L'amo de l'edifici ocupat a Girona vol que l'alliberin

El propietari del bloc del Barri Vell insta els Mossos a fer-ne fora els joves

Diu que la finca és un “risc” per als ocupants

El propietari de l'edifici ocupat al Barri Vell de Girona ha presentat denúncia als Mossos d'Esquadra contra l'acció del col·lectiu Arran. Representat per l'advocat Miquel Botanch, l'amo del bloc del carrer Sant Josep vol que l'edifici sigui alliberat. En un text del mateix Botanch, el propietari explica que a l'edifici “no s'hi fa cap manteniment des de fa més de sis anys, que no reuneix les condicions d'habitabilitat i que la seva ocupació suposa un risc per a la integritat dels ocupants que preocupa al propietari”.

Des del dia 7, Arran Girona ha obert un casal de joves a l'edifici ocupat, que va ser comprat per l'actual propietari a finals del 2006. L'amo de l'edifici, apoderat d'una societat, ha explicat que els responsables d'Urbanisme de Girona li van assegurar que el seu edifici s'havia de rehabilitar a fons. La paralització de les obres del pàrquing subterrani a la plaça del Pallol, molt a prop de l'edifici, han ajornat aquestes tasques de rehabilitació, i més ara en l'actual context de crisi, assenyala el mateix propietari.

Denúncia “immediata”

El cas ja és sobre la taula del jutjat d'instrucció número 4 de Girona, on l'amo del bloc ocupat va anar a exposar la seva versió el dia 14 d'agost al matí. El dimecres 17 de juliol, el dia que es va fer pública l'ocupació d'Arran, el propietari ja va anar als Mossos d'Esquadra a presentar la denúncia, i així ho va fer saber als ocupants. Els joves d'Arran van assegurar que l'amo els havia dit que li era indiferent que haguessin ocupat el seu edifici. Ara, amb el text de Botanch, queda clara l'oposició de l'amo a l'ocupació dels joves. “No és cert que al propietari de la finca no li importi que aquella sigui ocupada, sinó tot el contrari: com demostra el mateix fet de la immediata interposició de la denúncia no presta, en absolut, cap conformitat amb aquella ocupació”.

El dijous 18 de juliol, l'endemà que es conegués l'acció de protesta d'Arran, Botanch va anar a ampliar la declaració del seu client en una comissaria de la policia. L'acta de declaració és clara. “[...] Que volen que es desallotgi de forma urgent i immediata aquest immoble.” L'edifici ja va ser ocupat per altres persones durant dos anys (2010-2012).

LA FRASE

[...] El mateix fet de la interposició de la denúncia no presta conformitat amb aquella ocupació
Miquel Botanch
advocat del propietari

LA XIFRA

59
minuts
van passar entre que l'amo va rebre l'avís que havien ocupat el seu bloc i va fer la denúncia, el 17 de juliol.

LA DATA

18.07.13
és la data
en què Arran va oficialitzar l'ocupació del bloc del carrer Sant Josep, darrere l'ajuntament de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.