Urbanisme

Impedeixen al consistori de Rubí aturar una obra

Demana una autorització judicial perquè TMA no deixa entrar a Can Balasc

L'Ajuntament de Rubí i l'empresa Arrins SL, vinculada a TMA Grupo Sánchez, tornen a tensar les relacions arran de la possible instal·lació d'un abocador a Can Balasc. El consistori ha hagut de demanar autorització judicial per fer complir el decret de suspensió d'obres del 20 de gener passat perquè dijous passat responsables de l'empresa i representants legals no van deixar entrar els agents de la policia local ni personal de les brigada d'obres al recinte de la finca on està situada l'activitat extractiva La Sibila.

El decret municipal demanava la suspensió provisional de les obres de construcció de dues basses, la instal·lació de dues cabines, la construcció de talussos, canalitzacions o l'apilament de fresat asfàltic utilitzat per a camins perquè no s'ajustava a la llicència que havia concedit l'abril del 2012, que era per a activitats extractives. Ja en aquells moments, quan el consistori va iniciar l'expedient de protecció de la legalitat urbanística i va ordenar l'aturada immediata dels treballs, va advertir, segons va informar ahir el consistori en un comunicat, que en cas d'incompliment quedarien habilitats per ordenar l'execució forçosa de la suspensió de les obres. I, a més, recorda que en la sessió plenària del setembre passat es va acordar la suspensió de llicències en l'àmbit dins el qual es troba aquesta finca mentre es redacta un nou pla especial urbanístic que regularà les activitats extractives al municipi.

Aquest nou enfrontament entre les dues parts es produeix després que el gerent de l'empresa TMA, Andreu Sánchez, exposés a Rubí TV que no entenia que s'ordenés ara la suspensió de les obres quan els treballs van començar l'any passat, i hi afegís que l'abocador –en principi només ha de ser de residus industrials– obriria “sí o sí”. Sánchez acusava l'alcaldessa, Carme García, d'estar creant falses expectatives als ciutadans.

L'empresa també té actualment suspès temporalment per la Comissió d'Urbanisme, arran de queixes i al·legacions veïnals i del consistori, el pla especial urbanístic de l'actual abocador de Can Carreras en funcionament al municipi, i a punt d'esgotar la seva vida útil, i el de Can Balasc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia