Comunicació

Blanes liquida la TV i deixa al mínim la ràdio

L'Ajuntament de Blanes ha decidit deixar els mitjans locals reduïts a la mínima expressió. L'alcalde, el socialista Josep Marigó, va comunicar personalment dilluns al vespre als treballadors de la ràdio i la televisió municipal que s'acomiadaran set dels nou empleats per “causes objectives econòmiques”. És a dir, tota la plantilla excepte les directores de cada mitjà. La intenció de l'Ajuntament és tancar les dues webs, tant Blanes.tv –la televisió local ja només emetia per internet– com Radioblanes.cat, amb la qual cosa l'emissora passarà a emetre només per FM (97.7). Marigó va explicar als treballadors que es farà “una ràdio com la de fa 20 anys”, fet que s'interpreta com una programació basada en l'emissió de música, sense informatius, i només amb programes realitzats per col·laboradors que no cobrin. Encara no està clar quan es faran efectius els acomiadaments, ja que els mitjans són una SL pública i s'ha de reunir el consell d'administració per aprovar-ho.

Marigó liquidarà així definitivament TV Blanes, tot i que va ser un dels crítics amb el consistori anterior, de CiU, quan la cadena va deixar d'emetre per televisió coincidint amb el pas a la TDT. Llavors hi va haver mobilització ciutadana, entorn a la plataforma Salvem TV Blanes, per demanar la continuïtat del mitjà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.