Comunicació

ACPV convoca una manifestació per recuperar TV3 en l'aniversari de l'apagada

L'entitat reclama al president Fabra una “solució transitòria” mentre s'espera que el Congrés debata la ILP Televisió Sense Fronteres

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), junt amb la Plataforma Sense Senyal Castelló, han anunciat hui que estan treballant conjuntament en tota una sèrie d'activitats per recordar que el pròxim 17 de febrer farà un any que els valencians no poden sintonitzar TV3 i per reclamar-ne el restabliment.

Les mobilitzacions tindran com a cloenda una manifestació que se celebrarà a la ciutat de Castelló el dissabte 18 de febrer, segons ha avançat ACPV en un comunicat en què també emplaça el president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, “a fer totes les gestions necessàries perquè s'habilite una solució transitòria”, mentre s'inicia el procés que ha de dur el parlament espanyol a debatre la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense Fronteres.

ACPV ha recordat unes declaracions de Fabra amb motiu de l'apagada –“sembla mentida que en el segle XXI es limite la possibilitat que les persones puguem triar el mitjà de comunicació que volem sintonitzar”, va dir– per remarcar que la solució està en les seues mans.

L'entitat cívica es va veure obligada a apagar el senyal de TV3 després que la Generalitat valenciana li va imposar una multa de 800.000 euros. Amb la desconnexió es posava punt final a 26 anys de recepció de la televisió catalana a través dels repetidors repartits per tot el territori sufragats amb la contribució de milers de valencians.

L'apagada va tindre una resposta molt contundent des de la societat civil en forma de concentracions i manifestacions arreu de tot el País Valencià. La més multitudinària, amb la participació de vora 100.000 persones, va tindre lloc a València, el 16 d'abril, amb l'actuació final del cantant Lluís Llach.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.