Comunicació

La Diputació de Castelló insta Rajoy a donar suport a la ILP “Televisió Sense Fronteres”

S'ha presentat la manifestació a favor de TV3 que se celebrarà el pròxim 18 de febrer a la capital de la Plana

Acció Cultural i la Plataforma Sense Senyal han presentat a la Llotja del Cànem la manifestació que organitzen en favor del retorn del senyal de TV3, i que tindrà lloc a Castelló de la Plana el proper dissabte, dia 18. La manifestació eixirà a les 18 hores des de la plaça de la Independència La Farola, i recorrerà els carrers cèntrics de la ciutat fins a arribar a la plaça Major.

El secretari d'ACPV, Toni Gisbert, ha remarcat les dues vies obertes per al retorn del senyal de TV3. Per una banda, la via judicial, ja que Acció Cultural té recorreguda al Suprem l'ordre de tancament donada per la Generalitat de Camps. “Entenem que no tenia competències per a intervindre en una freqüència televisiva que no li havia estat atorgada”, ha subratllat Gisbert. I per l'altra, i com a via principal, l'aprovació al Congrés dels Diputats de la Iniciativa Legislativa Popular, que va arreplegar més de 650.000 signatures i va ser aprovada la seua admissió a tràmit, raó per la qual ha esdevingut projecte de llei.

En aquest sentit, ha destacat la importància de l'aprovació per unanimitat en la Diputació de Castelló d'una moció sobre el tema, que acorda en primer lloc, instar el govern espanyol a donar suport al projecte de llei impulsat per la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense fronteres”, per garantir les emissions de totes les televisions realitzades totalment o parcialment en la nostra llengua pròpia en el conjunt del domini lingüístic.

La moció també insta el Consell a arribar a un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya pel que fa a les emissions de TV3 i els altres Canals públics catalans i Canal 9 i la resta de canals públics valencians, que permeta que “tots siguen rebuts en el conjunt del territori valencià i català”.

ACPV està fent arribar aquesta moció al conjunt dels ajuntaments valencians, perquè siga aprovat.

Més enllà d'aquest suport institucional, Acció Cultural i Sense Senyal pensen que, en complir-se l'any del tancament, cal també reiterar el suport popular a aquesta reivindicació, i per això han convocat la manifestació.

La roda de premsa l'ha protagonitzada l'escriptor Joan Francesc Mira, membre de la junta directiva d'Acció Cultural; l'actor de l'Alqueria Blanca, Josep Manuel Cassany; el cantant del grup Obrint Pas, Xavi Sarrià; el secretari d'Acció Cultural, Toni Gisbert; i els castellonencs Maria Nebot i Toni Vizcarro, de la plataforma Sense Senyal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.