Comunicació

ACPV ajorna la reobertura dels repetidors de TV3 al País Valencià

L'entitat confia en un pròxim acord de reciprocitat entre els governs valencià i català

Adverteix que no esperarà “sine dine”

La junta extraordinària d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha decidit ajornar la reobertura de les emissions de TV3 al territori per facilitar el diàleg obert entre els governs català i valencià en favor de la reciprocitat. Així ho ha confirmat el secretari de l'entitat, Toni Gisbert, només acabar la junta celebrada aquest dilluns. Gisbert ha explicat que l'entitat ha estat coneixedora de les negociacions i ha expressat el seu desig que s'arribi a un acord en un marge de temps raonable. El secretari d'ACPV ha afegit que en cas que no s'arribi a un acord l'entitat consideraria la reobertura atenent a la voluntat expressada pels seus socis en referèndum per aclaparadora majoria.

Toni Gisbert no ha especificat quin serà el temps que esperarà l'entitat però sí ha advertit que “un temps prudencial no vol dir un temps etern”. El coordinador de l'entitat ha dit que ACPV seguirà el procés de prop i que pel moment deixarà unes setmanes de termini per ajudar a les negociacions.

Gisbert ha explicat que l'entitat ha entès que ajornar la reobertura facilitaria el procés de diàleg obert entre els dos governs en favor de la reciprocitat d'emissions entre TV3 i Canal9. “Només en el cas que l'acord no arribés a bon port, Acció Cultural s'ha replantejat l'ajornament en funció del que els nostres socis ens han marcat”, ha advertit el portaveu de l'entitat.

Amb aquesta decisió ACPV manifesta a través d'un comunicat que “respon al desig dels dos governs de resoldre la reciprocitat de les emissions a través de la negociació” i “expressa el seu desig que el diàleg tinga un resultat positiu, de manera que quede definitivament garantida l'arribada dels canals de Televisió de Catalunya al País Valencià i els de Televisió Valenciana a Catalunya, com sempre ha estat el nostre objectiu”

Enquesta

Els socis d'Acció Cultural del País Valencià van avalar de manera aclaparadora el retorn de les emissions de TV3 al territori a través del repetidors propietat de l'entitat, segons que va comunicar l'entitat la passada setmana.

El 90% va donar el seu suport al retorn de les emissions en una decisió que arribava després de conèixer les sentències judicials que anul·len les multes i els tancaments argumentant que el govern valencià no es pot atribuir la competència sobre l'espai radiolèctric.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.