Comunicació

Nou model territorial

Catalunya Ràdio prescindeix de col·laboradors externs i potencia el territori amb tres delegacions noves i més personal de la casa

S'emmarca en la reestructuració de la CCMA i segueix un replantejament semblant al que
ha començat TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) continua, en el marc de contenció de la despesa, la reestructuració dels serveis informatius apostant per un desplegament al territori basat en el personal de la casa. Després dels canvis a les corresponsalies de TV3 implantats aquesta setmana, ara és Catalunya Ràdio la que prescindirà, a partir de l'1 de maig, de la trentena de col·laboradors externs de què disposava i informarà de les notícies que succeeixin a les comarques del país amb recursos propis.

Més gent

Catalunya Ràdio dotarà de més personal propi la cobertura de la informació territorial a través d'un procés intern de recerca de voluntaris. Així, l'emissora pública obrirà nous centres als Pirineus, la Catalunya central i les Terres de l'Ebre, cadascun amb un professional que tindrà dedicació plena en demarcacions on fins ara no hi havia periodistes de la plantilla. També es reforçaran amb més efectius les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona, en què actualment hi ha una mitja dotzena de professionals, i el de l'actual centre de la Val d'Aran.

En un comunicat, l'emissora va assegurar que aquest model “s'impulsarà optimitzant l'actual distribució de la plantilla” i que “implica assegurar amb recursos propis la cobertura de la informació local en la dinàmica dels serveis informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, que fins ara es feia parcialment amb recursos externs”.

El nou model informatiu de Catalunya Ràdio es basa, doncs, en vuit centres territorials des de cadascun dels quals es cobriran diverses comarques amb personal especialitzat en el territori. La ràdio opta així pel mateix sistema que ha iniciat TV3.

El comitè d'empresa i el consell professional de Catalunya Ràdio van denunciar que “el model que ara es liquida és un dels trets distintius” de l'emissora i van destacar l'“entrega inqüestionable” dels corresponsals “sense límits horaris i amb precarietat laboral”. I van exigir a la direcció que “mantingui la qualitat de la informació territorial”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.