Comunicació

El genocidi de Catalunya Ràdio al País Valencià

DES DE LA TRONA

El 21 de febrer, —quan al meu poble Benigànim (la Vall d'Albaida), creients i 'no creients', celebren, des de fa molt anys, la festa de la Beata Agnés—, el Govern espanyol de Madrid, amb la complicitat del Govern del PP d'Alberto Fabra, ha tancat les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. És una nova agressió genocida contra la nostra llengua, cultura i país, en un intent, —desesperat—, d'aniquilar les emissions en català al país de la valenciana gent, que, des de Madrid i les seues “sucursals”, ens volen assimilar del tot i destruir.

Per això, al meu poble de naixença, l'altre dia, des de la regidoria de festes i joventut de l'ajuntament, en mans del PP, per majoria absoluta, organitzaven un viatge en bus per anar a Madrid a contemplar el musical: “Hoy no me puedo levantar”. Mentrestant incrementen fomenten,—els del PP—, institucionalment, vincles i relacions dels pobles valencians amb Madrid i l'Espanya castellana, fan tots els possibles, totalitàriament, per tallar tots els vincles, lingüístics, culturals i socials dels habitants i pobles del País Valencià amb les Illes Balears i Catalunya. Ens retallen la salut, l'educació, els serveis socials i públics, ens retallen la vida, la llengua i la cultura catalana del País Valencià.

El 22 de gener, quan vaig sintonitzar Catalunya ràdio, per escoltar la veu de la Mònica Terribas, com anys abans ho feia amb Antoni Bassas, el punt 106.30 que tenia posat a ma casa de València només emetia un greu brunzit de silenci, com les pantalles fosques i mudes de TV3 i RTVV, de les dictadures. Tallen les antenes de TV3, tallen els cables de RTVV, tallen les emissions de Catalunya ràdio per a exterminar-nos lingüísticament, com si estiguérem a la dictadura anterior, al cap i a la fi, són fills i hereus dels gestors de l'organigrama de la dictadura feixista i la reprodueixen perfectament.

Ho fan per 'revenja' contra els catalans de Principat, de les Illes i del País Valencià. Ho fan perquè ens odien com el nostre pitjor enemic; ho fan perquè ens mal-governen, des de fa més de 300 anys, des d'un estat genocida, dèspota, tirà i totalitari que, malaltissament, només aspira, obsessivament, a assimilar-nos i exterminar-nos del tot. Perquè volen imposar-nos la seua llengua, cultura i nació espanyola, que no és la nostra. Perquè la valenciana gent reproduïsca els tòpics cortesans i espanyolistes que dicten des de Madrid i amplifiquen a tots els mitjans de comunicació de l'estat en espanyol, sense que els valencians i/o catalans del País Valencià puguen contrastar la informació, els missatges i tenir notícies en la nostra pròpia llengua per fer-se un judici cabdal de la situació actual. Ho fan perquè pensen que així aconseguiran aturar la dinàmica independentista al Principat i perquè les sinèrgies entorn al dret a decidir, no s'estenga a les Illes, per això el corregidor Bauzá prohibeix les banderes que mostren la nostra catalanitat i al País Valencià tallen les emissions de Catalunya ràdio, després de tancar les emissions de TV3 i RTVV.

I, al meu parer, s'equivoquen del tot perquè incrementant les mesures repressives i totalitàries de l'estat espanyol estic segur que augmentaran encara més les ànsies independentistes al Principat, a les Illes i al País Valencià. Per tan, endavant i enhorabona per intentar suïcidar la valencianitat o catalanitat del PV. Per a fabricar independentistes i els que ells diuen 'separatistes', es necessiten 'separadors' que atien l'odi sistemàtic contra nosaltres els valencians, balears i catalans.

L'estat espanyol és un camp d'extermini contra la pluriculturalitat, el plurilingüisme i la plurinacionalitat. Als darrers tres segles, des de l'estat espanyol hi ha hagut una tradició al·lèrgica a la diversitat i el pluralisme, hi ha hagut un intent d'extermini, des del decret de Nova Planta, el 1707 fins a hui dia, per imposar la llengua, la cultura, les lleis i la nació espanyola en contra de la llengua, els Furs, el país i la cultura catalana. Aquest és el 'pla' obsessiu i malaltís que té el president de Govern espanyol per a Catalunya: extermini lingüístic, polític, cultural, social i nacional dels Països Catalans. Ens porta al precipici i a la mort del català al País Valencià, a la Franja, a les Illes i, després, al Principat.

Durant la 'transició' permeteren que al Principat hi hagués una mica més de 'democràcia' perquè es dedicaren a incrementar la violència i el terrorisme d'estat contra el País Valencià, l'autonomia amb mes nivell de violència després del País Basc.

Ara, quan aquests feixistes del PP ens sermonegen dient que volen “dialogar”, que estan a favor del “bilingüismo”, la “cohesió social”, etc. i d'allò, que, cínicament i hipòcrita, simulen els del PP, els del PSOE i del PSC, quan posaren a la Constitució espanyola “la protecció especial de les altres llengües de l'estat”... Molts, des del 1978, ja sabíem que això de la “protecció especial”, sense reconèixer en peu d'igualtat les quatre llengües de l'estat, volia dir fer tot el possible per exterminar la nostra llengua.

Quan més intenten separar la ciutadania del Principat, les Illes i el País Valencià més ens ajuntarem; quan més intenten destruir la nostra valencianitat catalana, més catalans ho serem. No aconseguiran fer-nos espanyols ni molt més espanyols de matriu castellana, tot i que no aconseguiran fer-nos odiar la llengua i la cultura castellana. Perquè nosaltres, no som del mateix món odiós, que des de l'estat fabriquen contra nosaltres. Per exterminar-nos. Per tant, la ciutadania del Principat ha d'intentar tenir un estat propi per denunciar les vulneracions de drets humans, lingüístics i socials contra el català a escala internacional. No aconseguiran que deixem d'escoltar Catalunya ràdio o TV3 perquè, ara, ho fem des d'internet. Hauran de crear una policia espanyola, com a la Xina, per censurar i prohibir que des del País Valencià sintonitzem Catalunya ràdio o TV3. Quan més intenten descatalanitzar-nos i espanyolitzar-nos, com dicta la llei Wert, més ens catalanitzarem.

Per últim: els nostres diputats catalans, valencians i balears al parlament de la UE haurien de denunciar als tribunals europeus el tall de les emissions de Catalunya ràdio al País Valencià (de RTVV i de TV3); des de la mentalitat democràtica d'Europa, l'intent d'extermini de la diversitat lingüística, cultural i nacionalitària que hi ha a l'estat espanyol és intolerable i antidemocràtic; és un atac feixista, és just el contrari del que Habermas explica que és això del 'patriotisme constitucional' perquè ha de custodiar el respecte a la diversitat cultural i promoure la supervivència de les llengües, cultures i societats plurals. És just el “patriotisme” franquista que fomenten associacions pre-democràtiques com la FAES d'Aznar; Rajoy i Fabra són excel·lents seguidors i escolans d'amén de l'Espanya de Franco que volia genocidiar el català sota la dictadura, com va explicar molt bé Josep Benet i també Francesc Ferrer Gironès en “Catalanofòbia”.

El que és impresentable és que es reproduïsca aquest mateix odi imperialista i exterminador en un estat que s'autoproclama com a “democràtic”, però no ho és. Perquè ens duu al precipici del feixisme. I a la senyora Sánchez-Camacho, Pere Navarro, Albert Rivera, els hauria de caure la cara de vergonya, si en tingueren, per donar, més o menys, suport als qui exterminen el català al País Valencià i als qui prohibeixen les senyeres catalanes a les Illes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia