Salut

La demarcació té 614 aparells en marxa

Dipsalut ha donat per acabat el projecte per instal·lar un total de 614 desfibril·ladors a les comarques gironines. En concret, s'han instal·lat 483 desfibril·ladors fixos i 131 de mòbils. El projecte, que es va posar en marxa el 2011 i s'havia d'enllestir aquell mateix any, preveia que cadascun dels 221 municipis gironins tingués, almenys, un desfibril·lador automàtic, de manera que Girona es convertís en el primer territori cardioprotegit del món. La iniciativa, darrere de la qual hi ha el cardiòleg Ramon Brugada, ha estat posar a l'abast de la població un aparell senzill i gens de perillós d'utilitzar amb què poder actuar en cas d'infart i salvar vides. I passar d'un 2% de persones que sobreviuen a una aturada cardíaca a un 20%. Els desfibril·ladors fixos es troben situats dins de columnes col·locades en llocs estratègics dels municipis, com ara places, carrers i façanes d'equipaments públics, i tenen una connexió directa amb el servei d'emergències mèdiques (SEM), de manera que quan s'agafa l'aparell de desfibril·lació automàticament s'activa.

Els aparells es van començar a col·locar en municipis petits, es va continuar amb les poblacions mitjanes i es van acabar posant a les ciutats. El projecte va acompanyat d'un estudi científic de deu anys de durada que portarà a terme la Facultat de Medicina de la UdG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.