Salut

maresme

Tancada en un CAP de Mataró per evitar que traslladin dues metgesses

Els veïns creuen que la decisió afecta de ple un barri marcat per la població envellida i la immigració

Un grup de veïns del barri de Rocafonda de Mataró, amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) han ocupat aquest vespre les instal·lacions del CAP com a protesta per l'anunci de Salut del trasllat de dues metgesses el proper dia 15. Els ciutadans reclamen que les facultatives Regina Romeu i Maria José Merino es mantinguin en el seu lloc de treball que ocupen de forma interina des de fa 19 i 7 anys respectivament atesa la seva implicació amb el barri. Defensen que el trasllat és un greuge que afectarà de ple un barri amb unes característiques socials marcades per una població envellida i amb un fort component d'immigració. Els veïns consideren que es tracta d'un nou atac a la cohesió social i a la convivència de Rocafonda. Salut ha assegurat que les dues metgesses seran substituïdes pels professionals que tenen assignades les places al CAP. La FAVM ha fet arribar una carta al conseller Boi Ruiz detallant les seves demandes. L'escrit recull que el barri ja ha patit diferents retallades en matèria de salut, com ara la reducció de dues places d'infermeria, l'eliminació del mediador intercultural i la desaparició de les jornades complerta dels metges.

Els participants en la mobilització d'aquest vespre pretenen passar la nit dins del CAP i ja han rebut el suport de diferents representants polítics de la ciutat, com ICV-EUiA i la CUP i la presència de pagesos de les Cinc Sènies que hi han dut fins i tot els tractors. Els veïns han alertat que aquesta no serà l'única mobilització que duran a terme en defensa de la permanència de les dues metgesses al barri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia