Salut

Lleida recull 36.000 firmes contra l'ens únic sanitari

Partits, sindicats i professionals del sector es mobilitzen contra el projecte de Salut

La Marea Blanca ha fet més de 50 concentracions en un mes

El conseller nega privatitzacions de serveis

La Marea Blanca de Lleida ha recollit en només dos mesos un total de 35.962 signatures en contra del projecte de la Generalitat de crear un únic organisme de gestió dels serveis públics sanitaris de Ponent, agrupant sota aquest ens els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria i el de Tremp, així com tots els centres d'atenció primària de les comarques lleidatanes.

La Marea Blanca agrupa partits com ICV i les CUP, sindicats com CCOO, UGT i Metges de Catalunya, l'Assemblea d'Usuaris i Treballadors en Defensa de la Sanitat Pública i i una part important dels professionals sanitaris de Ponent. Només aquest mes de juny han organitzat mig centenar de concentracions a les portes dels centres sanitaris i ahir van celebrar una cadena humana per connectar la plaça de Ricard Vinyes de Lleida, lloc habitual de trobada i protestes, amb la delegació del govern català. El motiu va ser el lliurament d'aquestes firmes.

Els mobilitzats pretenen evitar que el Departament de Salut tiri endavant aquest projecte de gestió unificada perquè aposten “per una sanitat 100% pública” i consideren que “la reforma impulsa la mercantilització del sistema sanitari català”. Igualment, reclamen que “s'aturi el desmantellament de l'Institut Català de la Salut (ICS)”.

La Marea Blanca, a més, ha denunciat que els responsables de Salut s'han burlat dels usuaris i els treballadors parlant de diàleg i actuant amb opacitat i d'esquenes als usuaris i treballadors.

El conseller Boi Ruiz va sortir ahir al Parlament al pas de les acusacions afirmant que “existeixen problemes jurídics per crear un consorci que unifiqui els diferents serveis sanitaris a Lleida”, però que estan estudiant “quin model usar perquè la sanitat lleidatana sigui sempre pública”. Salut va anunciar la creació d'aquest organisme en sis mesos, termini que s'esgota a l'agost, però que podria ampliar-se fins a la tardor.

LA XIFRA

4.000
treballadors de la salut
aglutinaria aquest ens de gestió amb els hospitals i els centres d'atenció primària.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia