Salut

Acte central del cinquantè aniversari de la clínica de Banyoles

El teatre és escenari d'un homenatge a les religioses de Sant Josep i de la presentació d'una escultura commemorativa

Dues creus que s'abracen és l'escultura que Xicu Cabanyes ha creat per commemorar el cinquantenari de la clínica Salus Infirmorum de Banyoles. Es va presentar ahir en el marc de l'acte central de la commemoració d'aquesta efemèride i el mateix Cabanyes va dir que hi veia una mena de creu de terme, però que li agradava més la interpretació que se n'ha fet, de la clínica que abraça els malalts.

Aquestes declaracions de l'escultor banyolí resumeixen a la perfecció les intervencions de la superiora gironina de les Germanes de Sant Josep, Rosa Masferrer; del gerent de la clínica, Àngel Gómez; del director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Pedrosa, i de l'alcalde, Miquel Noguer. Masferrer va remarcar la continuïtat del servei de l'orde a Banyoles des del 1880 i, per tant, pocs anys després de la seva constitució –la primera superiora va conviure amb Maria Gay–. L'alcalde va manifestar la gratitud i l'admiració dels veïns per la clínica i va remarcar que la seva construcció va vertebrar el creixement de Banyoles. Finalment, Pedrosa va agrair a les germanes la seva mentalitat oberta per adaptar-se a la realitat de cada moment, des que es dedicaven a vetllar malalts a domicili i a tenir cura dels infecciosos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia