Educació

educació

Eliminen el transport escolar no obligatori a dos centres de Figueres

L'Ajuntament diu que s'hi veu obligat per la crisi i que estalvia 80.000 euros

Usaven el servei alumnes de l'escola l'Amistat i de l'institut Narcís Monturiol

Figueres ha eliminat el transport escolar no obligatori –és a dir, el de dins el nucli urbà– que fins ara usaven una parts dels alumnes de l'escola l'Amistat i de l'institut Narcís Monturiol. Els autobusos que s'han suprimit són els que portaven els alumnes de la zona de l'Hospital i Rambla Nova fins al centre escolar, i els nens i nenes de la Marca de l'Ham fins a l'Institut. L'ajuntament diu que s'hi ha vist obligat per la crisi econòmica i que amb la mesura estalviarà 80.000 euros. De fet, aquest transport escolar el pagaven al 50% el consistori i el consell comarcal de l'Alt Empordà. Les dues administracions han pres la decisió conjuntament.

El regidor d'Educació, Josep Maria Godoy, ha explicat: “ens hem vist obligats a prendre aquesta decisió dins d'un conjunt de mesures derivades del context de greu crisi econòmica” i afegeix que “es tracta d'una decisió consensuada amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà que es feia càrrec de pagar el 50% del cost total d'un servei que ascendia a 160.000 euros”.

Alternatives

Pel que fa a l'escola l'Amistat, els alumnes podran anar a classe amb el bus urbà, en concret amb la línia dos, que ha adequat el recorregut i ha ampliat places. Els alumnes podran viatjar de forma gratuïta amb la targeta de menors de Fisersa. Pel que fa als alumnes del Narcís Monturiol, l'ajuntament diu que hi ha un recorregut de 950 metres ben senyalitzat i urbanitzat, tot i que no hi arriba el bus urbà.

Possible retallada al Gironès

El Consell Comarcal del Gironès va rebre a principis d'estiu una carta del Departament d'Ensenyament on els informaven que la Generalitat reduiria de 320.000 a 236.000 l'aportació per al transport escolar no obligatori. El Consell va anunciar que no podia fer front a aquesta disminució, de 84.000 euros, i actualment s'està negociant amb el Departament per intentar congelar la mesura o reduir la retallada. En cas que Govern i Consell Comarcal no arribin a cap acord, el consell s'hauria de plantejar, segons el conseller comarcal d'hisenda, Sergi Baulida, “fer pagar per aquest servei”. Baulida diu, però, que aquesta mesura es duria a terme “només en el pitjor dels casos i mai abans de gener”. Afectaria els usuaris de transport escolar que no es mouen del mateix municipi. Al Gironès, serien sobretot usuaris de Sarrià de Ter, Quart, Llagostera i Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.