Educació

TERRES DE L'EBRE

Els alumnes d'ADE estrenen les instal·lacions del campus de la URV a l'Ebre

El nou edifici ha fet incrementar la demanda i enguany hi haurà més de 700 alumnes universitaris

El centre de Remolins ha costat 15 milions d'euros

El campus universitari Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va començar ahir el primer curs acadèmic en què tots els estudis s'imparteixen en unes mateixes instal·lacions. Els alumnes del grau d'administració i direcció d'empresa (ADE) van estrenar les aules del nou edifici construït al barri de Remolins, a Tortosa; mentre que els estudiants dels graus de mestre d'infantil i primària i d'infermeria no tindran classe fins al 12 de setembre. “Ara podem tenir tots els serveis comuns en un mateix espai i podrem organitzar moltes activitats que abans eren difícils de gestionar”, va explicar el sotsdirector del campus Terres de l'Ebre de la URV, Xavier Farré. Fins ara els ensenyaments universitaris estaven repartits entre l'edifici Betània, l'hospital Verge de la Cinta, el col·legi Sagrada Família i les oficines del carrer Teodor González. A més, l'espai disponible ha crescut de manera espectacular: s'ha passat de 2.000 metres quadrats a 10.000 metres quadrats. En aquest sentit, el campus universitari ebrenc té possibilitats de creixement i podria superar el miler d'alumnes el curs que ve (els graus seran de quatre cursos). De fet, enguany ja ha incrementat el nombre d'alumnes de primer curs d'ADE, que seran més de seixanta. “Tenim tots els ensenyaments complets i esperem que l'any que ve les notes de tall per accedir-hi siguin més altes”, va manifestar Farré, que reconeix que les noves instal·lacions han fet créixer les sol·licituds d'alumnes.

El nou edifici de la URV a l'Ebre ha suposat una inversió de 15 milions d'euros. A més dels graus universitaris, s'imparteixen dos màsters: un d'ensenyament secundari i l'altre d'envelliment i salut. També al centre de Remolins s'ha ubicat la unitat de recerca sobre el canvi climàtic i la càtedra d'economia local i regional de les Terres de l'Ebre.

LA FRASE

Ha crescut la demanda en els graus universitaris i esperem que l'any que ve pugin les notes de tall
Xavier Farré
SOTSDIRECTOR DEL CAMPUS TERRES DE L'EBRE DE LA URV

LA XIFRA

15
milions
d'euros és el cost de l'edifici i l'equipament del campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili.

LA DATA

12.09.11
Inici del curs
de tots els graus universitaris que s'imparteixen a les Terres de l'Ebre.

1.000 m² de biblioteca

El centre de recursos de l'aprenentatge i la informació (la biblioteca del futur) del campus Terres de l'Ebre de la URV ocupa una superfície de 1.000 metres quadrats. En aquest espai, els alumnes trobaran més de 14.000 llibres. El campus disposa de més d'una vintena d'aules, entre les quals hi ha tallers d'infermeria completament equipats, dues aules d'informàtica, una aula de psicomotricitat i una altra de música. Tot l'edifici està envoltat amb torres d'il·luminació amb càmeres per fer un control perimetral. L'edifici té forma d'estrella i disposa de planta baixa, on hi ha la recepció i la biblioteca, i tres plantes més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.