Educació

Dues escoles de Girona disposaran de tres hores per al servei de menjador

Ensenyament ha autoritzat els col·legis de Taialà i Marta Mata a fer un horari diferent de l'horari marc després que pares i professors arribessin a un acord

Els problemes que tenien les escoles de Taialà i Marta Mata per prestar el servei de menjador en dues hores i mitja s'han resolt finalment, encara que a pocs dies de l'inici del nou curs i, per tant, amb un cert trasbals per a les dues comunitats educatives. El Departament d'Ensenyament ha autoritzat les dues escoles a fer un horari diferent de l'horari marc, de manera que els dos centres disposaran de tres hores per atendre tota la mainada que es queda a dinar a l'escola. L'autorització d'Ensenyament s'ha produït després que pares i mestres hagin arribat a un acord sobre l'horari. I en aquestes dues escoles l'horari que faran serà de 2/4 de 9 del matí a les 12 del migdia, i de 3 a 2/4 de 5 de la tarda.

La directora de l'escola de Taialà, Ester Ripoll, va explicar que, tot i entendre que l'horari hauria de ser el mateix per a tots els centres, “el claustre de professors ha volgut prioritzar arribar a un acord amb els pares en aquest tema i assegurar un bon començament de curs”. Aquest canvi d'horari ha agafat desprevinguts els pares. I allà on alguns veuen avantatges, com per exemple poder-se estalviar el servei d'acollida, d'altres només veuen inconvenients. Alguns pares van expressar el seu desacord amb el nou horari i van assegurar que portarien els fills a les 9 del matí.

La presidenta de l'AMPA de l'escola Marta Mata, Hirma Filter, es va mostrar satisfeta amb l'horari consensuat, però espera que l'acord sigui únicament per al curs 2011/12 i que per al vinent es pugui trobar una solució dins de l'horari marc. “No estem en contra de l'horari marc, però el que passa és que amb tres torns de menjador era impossible respectar-lo”, va raonar. Filter va lamentar que la solució no se'ls plantegés fins a l'1 de setembre, tenint en compte que havien tingut tot l'estiu. Ara es troben que han d'organitzar a corre-cuita les activitats extraescolars del migdia, canviar el servei d'acollida del matí i preveure'n un de nou per a la tarda per als pares que no poden anar a recollir els nens a 2/4 de 5.

Els canvis d'horaris també afecten els mestres, sobretot els de l'escola de Taialà, que té nou horari des d'ahir. Ripoll considera que, abans d'establir un horari marc, Ensenyament hauria hagut de tenir en compte els problemes que es podien originar amb el servei de menjador.

Acte d'obertura del curs, avui

Avui, a les 6 de la tarda, tindrà lloc l'acte d'obertura del curs escolar 2011/12 a les comarques gironines a l'Auditori de la Mercè de Girona. L'acte començarà amb una salutació del director dels serveis d'Ensenyament, Albert Bayot, i després el doctor Josep Cornellà pronunciarà una conferència titulada Vetllant per l'èxit escolar dels nostres infants i adolescents, en què es farà referència als factors de salut que poden dificultar l'aprenentatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.