Educació

UNIVERSITAT

Geli troba “ric” que hi hagi pensaments diferents a la UdG

La rectora diu que ha explicat “a tothom” per què va deixar actuar els Mossos a Lletres, i que li va recar de fer-ho

La rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, reconeix que li va costar donar el vistiplau a la intervenció dels Mossos d'Esquadra a la Facultat de Lletres, divendres. “És ric que hi hagi diferents corrents de pensament. Em va recar molt deixar que intervingués la policia. És la decisió més dolorosa que he hagut de prendre”, destaca Geli.

La rectora intenta girar full als incidents de divendres, en què la policia va carregar contra un grup d'estudiants, i tornar a la normalitat. Geli ha dedicat la setmana a donar explicacions a “tothom de la comunitat universitària” sobre els incidents. La màxima autoritat de la UdG s'ha reunit –explica– amb representants dels estudiants, del personal d'administració i serveis (PAS), els degans de les facultats i les comissions de govern de Lletres i Turisme, afectades pels fets.

Li demanen que plegui

Geli va participar ahir en el Consell de Govern, que es va endarrerir una hora perquè la Plataforma d'Estudiants va ocupar la sala, després que el PAS llegís un text de protesta. La plataforma, que va rebre el suport de CCOO, UGT i CSIT, demana que la rectora plegui. Avui presentaran un miler de signatures a l'edifici del rectorat.

LA XIFRA

1
hora
es va endarrerir el consell de govern de la UdG d'ahir, per l'acció de la Plataforma d'Estudiants.

Dos nous graus a la UdG per al curs vinent, a Salt

Després de començar amb una hora de retard, el Consell de Govern va agilitar els tràmits per a l'aprovació de nous graus de la UdG, que haurien de començar el curs 2012/2013: el d'arts escèniques, que s'impartiria a l'Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM), i el de nutrició i dietètica, que tindria lloc a l'Escola Universitària de Salut i l'Esport (EUSES). Tant l'ERAM com l'EUSES són al municipi de Salt.

A més, el Consell, que es va reunir a l'Escola Politècnica Superior, va aprovar que hi haurà eleccions per triar els membres del claustre universitari del 12 al 14 de març del 2012, i pel sistema de votació electrònica. L'òrgan de govern ordinari va elevar dos informes al Consell Social: un de referent a la convocatòria de dinou beques predoctorals de recerca UdG 2012 i l'altre, sobre la planificació econòmica fins al 2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.