Educació

vallès occidental

Traslladen els alumnes d'una escola de Terrassa per risc de contaminació

Cinquanta nens deixen els barracons de l'escola Sala i Badrinas i faran classe en un altre centre

Es troben filtracions provinents d'un dipòsit d'hidrocarbur

Una cinquantena d'alumnes de P3 de l'escola Sala i Badrinas de Terrassa, que es va posar en funcionament aquest any en mòduls prefabricats, fan classe des d'ahir en un altre centre proper com a mesura preventiva, ja que han localitzat elements contaminants en els terrenys on estaven ubicats temporalment els barracons, situats al carrer Gasòmetre, al barri del Segle XX.

Tot i que el consistori i el Departament d'Ensenyament han assegurat que no “hi ha risc” per a la salut, segons els primers resultats d'un estudi encarregat a una empresa especialitzada, les administracions van decidir el trasllat dels alumnes de les dues classes de P3 a l'escola pública Bisbat d'Ègara, que no va posar impediments per cedir els espais per a les classes.

Els barracons es van ubicar en aquesta zona al costat d'on s'estan fent els treballs de construcció de la nova escola després d'enderrocar part d'un antic vapor tèxtil, la fàbrica Sala i Badrinas. En el subsòl de la fàbrica hi havia dipòsits industrials i ja es van encarregar treballs de descontaminació on s'està aixecant aquest nou centre que es van acabar la tardor passada, però la descontaminació no es va fer on estan ubicats els barracons. Ara en aquest àmbit s'ha trobat hidrocarbur provinent d'un dipòsit industrial en què s'emmagatzemava aquesta mena de quitrà fruit de la combustió del carbó per convertir-lo en gas.

La decisió del trasllat la van comunicar a la comunitat educativa de l'escola, a l'associació de pares i mares i als consells escolars dels dos centre educatius, a més d'adreçar una carta informativa a les famílies. Divendres, tècnics de medi ambient, educació i urbanisme van fer una assemblea per explicar tot el procés.

LA XIFRA

50
alumnes
s'han traslladat temporalment dels barra-cons del carrer Gasòmetre a l'escola Bisbat d'Ègara.

Els barracons es posaran al parc de Vallparadís

L'Ajuntament ha decidit posar a disposició d'Ensenyament un altre espai ubicat dins del parc de Vallparadís per reubicar els mòduls de l'escola Sala Badrinas afectats per la contaminació mentre no es construeix definitivament el nou centre. L'escola Sala i Badrinas forma part d'un pla urbanístic en un espai de 6,9 hectàrees on s'han d'aixecar 423 pisos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.