Educació

Universitat

Els membres del PAS de la UdG es tancaran al rectorat per protestar

Els membres del personal d'administració i serveis (PAS) de la Universitat de Girona (UdG) han apujat el to de la crítica contra les retallades i han anunciat per avui el començament d'una jornada de tancada a l'edifici del rectorat, a la plaça de Sant Domènec. Els 550 membres del PAS (entorn d'uns 180 de personal laboral i de 370 de personal funcionari) estan convocats avui al migdia (de 12 a 2) a una assemblea i posteriorment preveuen ocupar l'edifici del rectorat.

Rubèn Doll, representant del PAS funcionari i delegat de CCOO, censura que la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, que és fora de Girona, no hagi tingut res a dir a les intencions de la Generalitat. “On és l'autonomia de la UdG? Es donen per bones les retallades sense dir res. La plantilla actual de la universitat és necessària i ara es vol prescindir dels avenços fets”, diu Doll.

Araceli Fuentes, membre del comitè d'empresa i delegada de CCOO, també es queixa que la UdG assumeixi amb “passivitat” la retallada a la seva autonomia. Tant Doll com Fuentes no han vist que el rectorat vulgui dialogar.

D'altra banda, fonts del rectorat de la UdG han explicat que el tancament dels membres del PAS al rectorat s'inscriu en les queixes “dins la funció pública”. Fonts del màxim òrgan de gestió de la UdG informa que ha cedit dues sales, la de juntes i la de reunions, perquè el PAS les ocupi fins demà a les vuit del matí. Avui també hi ha tancaments del PAS a tres universitats més, la UAB, la UPC i la UdL.

També a Salt

D'altra banda, aquest vespre hi ha prevista una tancada de mestres de l'institut Salvador Espriu de Salt, i durant el matí, membres del claustre de l'IES Santa Eugènia sortiran a l'hora del pati a trobar-se amb mestres del Dalmau Carles per queixar-se de les retallades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.