Educació

Educació

L'excel·lència d'un alumne, premiada

Un figuerenc a l'Olimp dels estudiants

Un antic alumne de l'institut Alexandre Deulofeu ha rebut el premi estatal de batxillerat, en què només participen estudiants amb les millors notes

És l'únic català que ha aconseguit estar entre els millors

“És la millor manera de tancar una etapa. Estic molt content.” Així resumeix el figuerenc Jordi Vila el fet que hagi estat un dels quinze estudiants que ha rebut el premi estatal de batxillerat i l'únic de Catalunya. Aquest antic alumne de l'institut Deulofeu de Figueres –actualment està estudiant a la universitat– ja va treure la millor nota de la selectivitat a Girona l'any passat, amb un 9,5, i després d'això es va presentar al premi extraordinari de batxillerat de Catalunya, en què només hi participen estudiants que hagin obtingut una nota superior a 8.75 en les proves d'accés a la universitat. Va quedar entre els deu millors i per això va tenir el passi per participar en la prova estatal, en la qual ha quedat entre els quinze primers dels 125 joves que s'hi presentaven, amb una puntuació de 24 punts dels 30 possibles.

Jordi Vila explica que els exàmens de la universitat no li van permetre estudiar a fons per a aquesta prova però que sí que va repassar tot el temari “per almenys fer un examen amb cara i ulls”. Es queixa que a la prova d'història –també en va fer de llengua i matemàtiques– el temari era massa extens i que això dificultava la prova. Diu que va ser el 100% diferent del de la prova que havia fet a Catalunya i en canvi la de matemàtiques va ser semblant. Aquest figuerenc està orgullós de la feina feta i ho veu com un reconeixement a la superació personal, però no se sent el millor estudiant. “És injust perquè hi ha gent molt bona arreu”, conclou Jordi Vila, que, amb tot, encara ha tingut temps de treure bones notes a la universitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.