Educació

Més de 15000 persones contra la LOMQE pels carrers de València

La Plataforma per l'Ensenyament Públic se situa contra les retallades, la llei del ministre Wert i en defensa de l'escola pública i en valencià

La Plataforma en defensa de l'Ensenyament Públic ha tornat a eixir al carrer i ha aconseguit que més de 15.000 persones manifesten el rebuig a l'avantprojecte de llei educativa del ministre Wert i denuncien la greu situació de retallades i desmantellament l'ensenyament públic.

Els manifestants han recorregut el principals carrers del centre de la ciutat tot i secundant la convocatòria d'aquesta organització voluntària, que junta professorat, alumnat, pares i mares sindicats i organitzacions que incideixen sobre aquest sector.

S'ha demanat un ensenyament basat en la cooperació, en la solidaritat, en la formació en valors, en la lluita contra les desigualtats socials, en l'atenció personalitzada a l'alumnat, en la gestió participativa i democràtica dels centres, en la laïcitat, en la potenciació de la xarxa pública, en la qualitat i en el foment del valencià.

Al manifest llegit en rematar la manifestació, els presents s'han situat contra la llei que vol imposar el ministre Wert a tot el territori de l'Estat sense tenir en compte les singularitats territorials ni culturals de les nacionalitats que el composen.

També s'ha donat un suport decidit a l'ensenyament en valencià i s'ha denunciat la corrupció política i les retallades en l'ensenyament, al mateix temps que s'ha fet l'advertiment que els ensenyants no aplicaran la llei que puga sortir del parlament estatal en cas que mantinga les premisses actuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.