Educació

El 60% del professorat interí secunda la vaga en la primera jornada

Segons les organitzacions convocants més de 3.000 docents s'han manifestat pels carrers de València aquest matí

Educació rebaixa la participació a l'1,5%

Hui ha tingut lloc la primera jornada de vaga de professorat interí de les sis convocades per STEPV, AFID (Associació de Funcionariat Docent Interí) i CPI (Coordinadora de Professorat Interí). La vaga ha estat convocada els dies 20, 21, 22, 25, 26 i 27 de març en resposta a la pretensió de la Conselleria d'Educació de modificar l'ordenació actual de les borses de treball, que pot comportar la pèrdua del lloc de treball per a més de la meitat del professorat interí.

La primera jornada de vaga ha tingut un seguiment del 60% del professorat interí, distribuït per demarcacions de la manera següent: Alacant, 72%, Castelló, 47% i València 62%, segons han xifrat els convocants.

En la manifestació que ha transcorregut pels carrers de València, des de la plaça de Manises fins a la Conselleria d'Educació, han participat més de 3.000 docents dels 6.000 docents interins convocats a la vaga. En arribar a la conselleria s'ha llegit el manifest del col·lectiu i representants d'STEPV, AFID i la CPI s'han entrevistat amb el secretari Autonòmic d'Educació, Rafael Carbonell, per reiterar-li la reivindicació de retirar la proposta o, com a màxim, que s'aplique a partir d'ara i no a les borses de professorat interí actual.

Segons ha explicat STEPV, Carbonell no ha sabut explicar per què han modificat els criteris per a reordenar les borses. “Es tracta d'una decisió política i partidista”, subratllen. Tampoc no ha argumentat per què no accepten la proposta sindical de no aplicar-ho a les borses actuals sinó als qui s'incorporen en un futur.

Una vegada explicada la posició d'Educació a l'assemblea que s'estava realitzant a la porta de la conselleria, el col·lectiu ha decidit quedar-s'hi indefinidament concentrat com a nova mesura de pressió i ha votat, per aclamació, mantindre la vaga.

Demà continuarà la vaga amb piquets informatius en centres i amb concentracions en les direccions territorials d'Alacant i de Castelló i a la Conselleria d'Educació.

Per la seua part, Educació ha rebaixat el seguiment de la vaga a 774 interins, cosa que suposaria tan sols un 1,5% de la plantilla total. Els interins en borsa són actualment al voltant dels 12.000 i treballant entre 8.000 i 8.500

Qualificats

El departament dirigit per M. José Catalá defén que el nou acord no suposarà cap acomiadament sinó una “actualització ”de les borses de treball, a mesura que es vagen convocant noves oposicions de cada especialitat. Educació considera que aquests professionals “amb tanta experiència són capaços de superar les proves, ja que hi ha una part practica en l'examen”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.