Educació veta la presència de dos professors en una tertúlia de Canal 9 sobre ensenyament
La Conselleria no els ha concedit permís per a participar en un programa sobre els resultats de l'informe PISA i la LOMQE
Escola Valenciana, entitat de la qual són membres, subratlla que diàriament es concedeixen permisos per motius menys justificats
Quasi una setmana després de presentar “Tot de Nou”, l'especial de Televisió Valenciana on s'explicava la nova programació de la cadena pública autonòmica i les intencions renovadores per a aconseguir una televisió més transparent, participativa i plural, s'ha produït un fet ben significatiu.
Segons explica l'entitat Escola Valenciana en un comunicat, l'equip del programa De nou, presentat per la periodista Victòria Maso, es va posar en contacte amb dos directors d'escoles públiques en valencià perquè participaren en el debat sobre el resultat de l'Informe Pisa d'Adults, que avalua el rendiment acadèmic dels estudiants i el du a terme (OCDE), així com l'aplicació de la LOMQE al País Valencià.
Tots dos directors van demanar permís a la inspecció educativa la setmana passada i no en van obtindre cap contestació fins ahir, quan els van dir que calia que s'adreçaren directament a la Direcció General de Centres i Personal Docent, comandada per Santiago Martí Alepuz.
A Laura Font, directora del CEIP Malva-rosa de València li van dir telefònicament que no li donaven el permís per defecte de forma, perquè havia marcat la casella de “formació”: “El que passa és que no hi ha cap casella on s'especifique que es demane permís per a anar a un programa de televisió”, ha aclarit Font. Pel que fa a Jaume Fullana, director del CEIP Gabriel Miró de Calp, ha rebut per resposta el silenci administratiu. Aquesta situació podria provocar que expedientaren els dos directors i van decidir no participar-hi en un debat televisat on anaven a exposar els seus postulats respecte als temes plantejats.
Sense sentit
“És un desbarat que mentre que la Conselleria d'Educació concedeix permisos cada dia per infinits motius menors, a nosaltres, en canvi, ens denegue participar durant una hora en un debat sobre qualitat educativa en la televisió pública valenciana”, ha destacat el portaveu d'Educació de l'entitat, Jaume Fullana. Des d'Escola Valenciana s'ha afegit que “impedir participar en debats sobre el futur de l'educació valenciana va contra del treball per a millorar el nostre model educatiu i denota una manca d'educació democràtica i de voluntat per al diàleg”, han afirmat.
Des d'Escola Valenciana recorden que tant Laura Font com Jaume Fullana són dos docents amb una llarga trajectòria en el món educatiu valencià. Font és presidenta de la CAPPEPV, la Coordinadora d'Escola Valenciana a València ciutat, presidenta de la Fundació Sambori i forma part de la Comissió d'Educació d'Escola Valenciana. De la seua banda, Jaume Fullana és president de la CAPPEV, la coordinadora de l'entitat cívica a la Marina Alta. Fullana és precursor d'Enxarxa't, la Xarxa de Centres de Qualitat que forma part de l'entitat cívica. “Tots dos són professionals constatats per a parlar sobre temes educatius des d'una visió de l'ensenyament valencià que duu a terme programes òptims des de l'escola pública”, subratllen.
L'Associació Valenciana de Directors d'Infantil i Primària, així com la Federació d'Ensenyament de CCOO PV, STEPV, FETE-UGTPV i FAPA-València donen suport als directors i membres d'Escola Valenciana que han estat censurats per l'administració educativa, que ha impedit que expressaren una visió professional sobre la LOMQE i l'Informe Pisa d'Adults en un mitjà de comunicació que hauria de ser de totes i tots els valencians.