Educació

Hi haurà 4,5 milions per construir l'institut de Montigalà

Finalment el pressupost de la Generalitat inclourà una partida destinada al nou institut de la zona educativa de Montigalà, a Badalona. La dotació, de 4,5 milions d'euros, s'ha conegut un cop tancades les negociacions dels comptes entre les formacions de CiU i ERC. Totes dues forces es feliciten per l'arribada d'aquests recursos, que permetran que l'institut Ventura Gassol pugui tenir un nou edifici i ampliar la seva capacitat actual.

La comunitat educativa de Montigalà celebra que el pressupost de l'any vinent inclogui aquesta partida, però precisa que la considera “insuficient” perquè, recorda, la seva demanda és fer també una nova escola de primària, que substitueixi la que a hores d'ara hi ha en barracons, i assenyala que aquests 4,5 milions cobreixen només una part del projecte de construcció del nou centre de secundària, que té un pressupost de 7,5 milions d'euros, als quals s'han d'afegir quatre milions més per a l'escola. El regidor d'Educació, Juan Fernández, assegura que es un “anunci electoralista” i el compara amb el que va fer el 2010 el tripartit que governava la Generalitat. Tot i això, ha matisat que es tracta d'una “bona notícia per a Badalona” i que l'Ajuntament espera tenir notícies més concretes sobre com es farà la inversió. Fernàndez hi afegeix que des de l'Ajuntament es considera també prioritària la construcció del centre de primària.

La plataforma Zona Educativa de Montigalà decidirà en el pròxims dies si manté les mobilitzacions previstes per aquest dissabte i la setmana vinent per reclamar la construcció de tots dos centres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia