Educació

universitats

El govern s'obre a abaixar el preu del màster el primer any

Les universitats catalanes s'adhereixen a l'ajornament dels graus de tres anys

Temen una reducció d'ingressos

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, va obrir ahir la porta a abaixar el preu del primer any de màster per abaratir el cost que pot suposar per als estudiants la implantació de graus de tres anys i l'eventual conversió de molts màsters d'un any a dos. “Si a un grau de tres anys li queda forçada l'opció de dos anys de màster, perfectament podem decidir que el primer any de màster d'aquella persona que hi ha accedit directament des del grau mantingui el preu dels crèdits del grau”, va explicar Castellà en declaracions a TV3.

El secretari d'Universitats i Recerca, que va recordar que la implantació dels graus de tres anys és una “reivindicació històrica” del govern, va assegurar que l'executiu està compromès a garantir que les modificacions en el sistema universitari no comportin un impacte econòmic per als estudiants universitaris.

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), Enric Fossas, va qualificar la proposta de Castellà de “simplista” perquè, segons ell, només té en compte els estudiants. “No repercutirà en les butxaques de les famílies, però sí que tindrà un impacte en les universitats”, va aclarir.

Les universitats públiques catalanes temen que la implantació generalitzada dels graus de tres anys comporti una davallada important en el finançament públic de les universitats, molt basat actualment en el nombre de crèdits en què es matriculen els estudiants.

És per això que tant les universitats públiques com les privades catalanes es van adherir ahir a l'acord de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) d'ajornar, amb excepcions, fins al curs 2017/2018 la introducció dels graus de tres anys que preveu el decret aprovat pel govern espanyol. Fossas va explicar que els rectors catalans volen “fer una anàlisi detallada” dels efectes acadèmics i econòmics del decret.

LA XIFRA

40
per cent
dels estudiants d'Europa fan els màsters a la mateixa universitat on han fet el grau, segons Enric Fossas.

LA FRASE

Hem de fer una anàlisi detallada dels efectes de l'aplicació del reial decret
Enric Fossas
rector de la upc i president de l'acup
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia