Educació

Bona inserció laboral dels graduats en FP de l'institut La Garrotxa

La majoria d'alumnes o bé troben feina o bé decideixen continuar els estudis

La mitjana del sou que perceben s'ha elevat fins a 1.100 euros

Gairebé un 90% dels alumnes que van acabar un cicle de formació professional de l'institut La Garrotxa d'Olot l'any passat s'han pogut incorporar al mercat laboral o bé continuar estudiant, segons l'estudi Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2015, que es va presentar ahir. Segons aquest informe, un alt percentatge dels alumnes creuen que la formació rebuda els ha facilitat l'accés a la feina.

De la totalitat de graduats, un 38% –un 60% en el cas dels graus superiors– han trobat una ocupació, mentre que un 11% combinen els estudis i la feina i un 40% continuen estudiant. “Són dades que conviden a l'optimisme i ens encoratgen a seguir treballant en la mateixa línia”, va dir el director del centre, Albert Bramon. I és que només un 11% dels alumnes que van acabar l'any passat estan buscant feina, una xifra que contrasta amb l'índex d'atur a Catalunya, que és del 19,88% (desembre del 2014), i amb la taxa de desocupació entre els joves d'entre 16 i 24 anys, que és del 45,93%.

L'estudi remarca també que la gran majoria de graduats (un 82%) valoren els estudis de cicles com a via d'accés a un lloc de treball i que fins a un 78% aconsegueixen feines relacionades amb la seva formació. També revela que el nombre de contractes a temps complet augmenta i ja sumen un 69% del total tot i que la majoria d'aquests són temporals. Pel que fa al sou, un 60% dels que treballen a jornada sencera cobren al voltant de 1.100 euros, mentre que un 22% reben entre 1.200 i 1.500 euros i un 8%, més de 1.500 euros. Prop de la meitat van trobar la feina a través del centre.

LES XIFRES

89
per cent
dels qui han cursat cicles de formació a l'institut La Garrotxa han trobat feina o continuen estudiant.
1.100
euros
és la mitjana del sou que perceben els alumnes que han trobat feina després dels estudis.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia