Societat

La crònica

Demanant la participació veïnal

Les ajudes de la llei de barris permeten que les activitats familiars que ofereix Mas Pintat arribin al barri Immaculada de Reus, amb l'objectiu de millorar la cohesió social

Fer que els veïns d'Immaculada s'involucrin en les activitats que es facin en aquest barri reusenc és un dels objectius pels quals s'han dissenyat els programes socials que s'hi executaran gràcies als ajuts provinents de la llei de barris. Deixant de banda el vessant arquitectònic i urbanístic del projecte, les subvencions de la Generalitat han de permetre desenvolupar serveis dirigits a les persones, des de la formació i l'ocupació fins a la cultura, serveis socials, salut pública, participació i ciutadania, esports, joventut i educació. En tots aquests àmbits i des d'una projecció transversal, explicava la tècnica de l'IMFE Mas Carandell, Elisabet Pallarès, “s'ha de donar resposta a les necessitats que hi ha” al barri per aconseguir “millorar la cohesió social i la qualitat de vida” dels veïns.

El mes de maig passat es van crear uns grups de discussió que tenien la tasca encomanada de detectar les necessitats veïnals i establir una línia d'acció amb prioritats, i ara ja comença el desplegament. Així, dimarts, Rosa Martí, la directora del centre de suport a les famílies Mas Pintat, es va desplaçar fins al barri Immaculada per començar a gestar un programa d'activitats concret, amb la participació i col·laboració de les famílies del barri. De la trobada, que es va fer a Mas Anglès, se'n va extreure la necessitat d'organitzar diverses activitats, com ara tècniques d'estudi perquè els pares puguin ajudar els fills a fer els deures, tallers de jocs tradicionals, un curs de dansa teràpia familiar o de manualitats per a infants d'entre nou i dotze anys. A banda, també va sorgir la idea de fer activitats culturals i sortides familiars, entre altres.

De moment, doncs, ja hi ha hagut un primer contacte amb els veïns d'aquest barri, i ara es preveu que de cara al mes de setembre hi hagi una altra trobada per concretar amb més profunditat les accions que s'acabaran executant.

Mònica Callau i Emma Cabildo, dues de les veïnes que van assistir a aquesta reunió, tenien inquietuds similars. Totes dues opinen que cal que al barri s'hi facin més activitats, perquè ara si es vol fer alguna cosa se n'ha de sortir. Tenen criatures petites i creuen que les activitats familiars anirien d'allò més bé, i pensen que també és el moment que tots els veïns s'impliquin en les activitats que s'hi facin, no només per a la canalla, sinó també socials i culturals i per a tots els públics, tot i que ho veuen difícil perquè al barri conviuen persones d'edat avançada i que hi viuen de tota la vida amb gent jove que s'hi ha traslladat recentment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia