Societat

tarragonès

Tarragona millora la targeta de bus escolar per evitar fraus

Els usuaris també podran fer servir gratuïtament l'autobús municipal els caps de setmana i per vacances

L'Ajuntament de Tarragona completa aquest curs la implantació de la targeta de transport per a escolars, que des de la primavera del 2008 permet als infants residents a la ciutat i que cursen l'ensenyament obligatori en una escola de Tarragona viatjar de manera gratuïta en l'autobús municipal. A partir d'aquesta tardor, però, el servei introdueix canvis, que han de servir, en part, per posar fi el frau que s'ha detectat en el seu ús.

Tot i que la regidora de Mobilitat, Begoña Floria, va qualificar ahir com a “minoritari” el mal ús de la targeta, sí que durant els primers sis mesos d'enguany s'han detectat 190 casos de persones que la utilitzaven de manera fraudulenta. Per evitar casos com aquest, ara caldrà renovar-la anualment, i a més serà obligatori per als alumnes de primer de primària i de quart d'ESO presentar el certificat d'escolarització. El preu de renovació de la targeta també puja, de tres a deu euros, per ajustar-lo “al cost real”.

Aquest curs, la targeta ja estarà disponible per a tots els cursos d'ensenyament obligatori, i se n'amplia la validesa als caps de setmana i a les vacances de Nadal i Setmana Santa. Amb el seu ús, es calcula que cada dos mesos s'estalvien 50 tones d'emissions de CO2. La targeta per a escolars té 6.632 usuaris.

LA XIFRA

50
tones
de CO2 són les que es calcula que cada dos mesos es deixen d'emetre per l'ús del bus pels escolars
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.