Societat

Educació

Nens amb manuals d'instruccions

El Departament d'Ensenyament posa a disposició de les famílies un portal amb consells sobre el procés d'escolarització i la criança dels fills

L'objectiu és evitar que els pares ho deleguin tot en l'escola

Un esmorzar saludable és clau per a l'èxit escolar. Però, segons l'experiència dels docents, hi ha alumnes que arriben a l'aula amb l'estómac buit. Per conscienciar els pares de la necessitat de “posar a to” els fills perquè rendeixin a classe, el Departament d'Ensenyament ha posat en marxa un nou portal d'orientació batejat com a Família i Escola. En el web, els pares poden trobar consells sobre el procés d'escolarització –matriculació, activitats extraescolars, etc.– però també sobre la criança dels fills, amb la difusió d'hàbits d'alimentació saludables, entre altres coses.

Tot i que el portal no pretén ser un manual d'instrucció per criar els fills, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, sí que va destacar que en la nova estructura de família nuclear hi ha moltes mares joves que se senten perdudes sense el consell “d'àvies, mares i tietes”. En l'apartat d'educar i créixer en família, els pares poden accedir a informació sobre alimentació, higiene o descans, estructurada per edats. En el cas de l'esmorzar, es faciliten propostes de menús i també s'adjunta un vídeo protagonitzat per Paulino Castells, psiquiatre de família i autor del llibre Hem d'educar.

El portal Família i Escola també inclou un decàleg amb consells per als pares i una enquesta perquè s'autoavaluïn. El qüestionari conté preguntes sobre la puntualitat a l'escola, l'assistència a les reunions amb el professorat o els moments que comparteixen pares i fills. En aquest últim punt, la consellera Rigau va destacar la importància del temps en família: “Pot ser molt o poc, però no vol dir estar cada un en una habitació.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.