Societat

medi ambient

Presó per contaminar el Tordera

Àrids Sant Daniel feia vessaments tot i tenir sis expedients oberts

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 5 anys i 9 mesos de presó el propietari d'una empresa d'extracció d'àrids per haver contaminat greument una zona protegida del riu Tordera. L'Audiència recorda en la seva sentència que el propietari d'Àrids Sant Daniel de Tordera, Pere Martinell, no va aturar els vessaments tot i que en deu anys li havien obert sis expedients administratius. L'empresari condemnat, a més, haurà de pagar una multa de 9.000 euros. L'Audiència de Barcelona acusa l'empresa de Martinell de contaminar greument una zona d'aiguamolls del Tordera des del 1998 i fins 2008, quan l'Agència Catalana de l'Aigua i els Mossos d'Esquadra li van clausurar. L'empresa d'extracció i tractament d'àrids l'havia obert el 1996 sense l'autorització administrativa corresponent per poder vessar aigües residuals en cabdals públics.

L'empresa va vessar aigües residuals sense tractament previ procedents dels seus processos de neteja de materials àrids, amb elevats percentatges de sòlids en suspensió. Per l'excés de fangs i materials sedimentables s'ha degradat greument el patrimoni natural del riu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.