Societat

“Les castanyoles no representen Figueres i tampoc Catalunya”

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Ajuntament han enviat una carta a en aquest sentit a Guillaume Pepy, president de la SNCF

En un viatge a París, el batlle de Figueres demana també que es catalanitzi el nom de la ciutat

Aquest mes de desembre torna a aparèixer, als diaris del Llenguadoc i la Catalunya Nord, la publicitat on es fa la promoció del TGV entre “Perpignan” i “Figueras” amb la imatge d'unes castanyoles. Una publicitat de la companyia ferroviària francesa SNCF que vol atreure viatgers de l'estat francès “vers l'Espagne” amb aquest tren d'alta velocitat amb sortida i arribada en dues ciutats catalanes.

Després que el 14 de novembre El Punt Avui informés d'una primera campanya de publicitat idèntica a l'actual, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Figueres van adreçar, el 28 de novembre, una carta al president de la SNCF Guillaume Pepy on afirmen que “aquesta publicitat no és apropiada per a l'Alt Empordà, amb Figueres com a capital”. La carta informa al màxim dirigent de la companyia ferroviària que “les castanyoles no representen la comarca ni Catalunya”. Acompanyant la carta, les dues institucions empordaneses van fer arribar a Pepy el llibre Pirene Nostrum per “ajudar a fer-vos una idea de l'Alt Empordà”.

Santi Vila a París

El batlle de Figueres, en una estada a París a inicis de desembre, va demanar als responsables de màrqueting de la SNCF i al seu director comercial pel mercat espanyol, Frank Laferté, que “es catalanitzi el nom de la ciutat -Figueres en comptes de Figueras- i que es reforci la imatge de la ciutat i l'Empordà amb altres distintius gràfics, els quals serien més útils per promocionar la zona”. En la reunió amb els directius de la SNCF Santi Vila va justificar “la necessitat que es continuï tenint en compte l'estació de Figueres, un cop entri en funcionament tota la línia d'alta velocitat entre Barcelona i París, prevista a inicis del 2013”. El batlle de Figueres va argumentar, també, la necessitat “dels trajectes més regionals de la línia d'alta velocitat, els que uneixin Figueres, Perpinyà i Montpeller”.

Vila es va reunir també amb tècnics de la UNESCO per a “valorar les opcions que es pugui presentar la candidatura per declarar els espais vinculats a l'obra de Salvador Dalí com a Patrimoni de la Humanitat”. Amb la diputada nord-catalana Jacqueline Irles i amb l'ambaixador francès per a les qüestions transfrontereres Frédéric Basaguren, Vila va evocar dades com el milió quatre-cents mil ciutadans francesos que visiten la ciutat segons Comerç Figueres, els gairebé dos cents quaranta mil visitants francesos del museu Dalí i el més del trenta per cent de consultes a les oficines de turisme procedents de l'estat francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.