Societat

Llengua

Represàlia contra un tècnic de català a Dénia

L'Ajuntament de Dénia es va quedar des d'ahir sense Oficina de Promoció del Valencià [català] després que l'alcaldessa, Ana Kringe, expedientara i suspenguera de treball el tècnic lingüístic que s'ocupava d'aquest departament, Josep Andrés.

La mesura disciplinària va ser aplicada com a reacció a la petició efectuada al funcionari pel grup del Bloc Nacionalista, a l'oposició, perquè redactara un informe en què es constatava l'escassa presència del català –i l'aparició de faltes d'ortografia– en la senyalització turística i comercial instal·lada en alguns carrers de la ciutat. L'Ajuntament va considerar que el document no havia sigut sol·licitat pels conductes reglamentaris i, a més, va retraure al tècnic de no guardar “sigil” respecte a una qüestió que coneix “per raó del càrrec” que ocupa.

Els quinze mesos sense treball ni sou de la sanció suposen, en opinió de l'expedientat, un acomiadament de facto, atesa la seua condició de funcionari interí. El tècnic ja havia sigut expedientat anteriorment per haver acusat de mentir la cap de gabinet de l'alcaldessa.

Segons el Bloc, la “desproporcionada” mesura respon a l'“objectiu” de “fer desaparèixer o deixar en la mínima expressió el valencià”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.