Societat

religió

L'Església metodista fa del 2012 l'any Wesley

“‘Pensem i deixem pensar', aquesta frase ens defineix”, diu el pastor Enric Capó

Els metodistes de Catalunya acaben de celebrar el 140 aniversari de la fundació de la seva primera església al país, que és la que es va instal·lar al carrer Abaixadors el 1871. Els hereus d'aquella primera església, que avui són els que es reuneixen a l'església protestant Barcelona-Centre, situada al carrer Tallers, van veure arran de la celebració d'aquest aniversari que era molt important que la seva tradició “no es perdés” i per això van decidir recordar els seus orígens. I sobretot insistir en la figura del seu fundador, l'anglès John Wesley, que “ha marcat el tarannà del treball metodista, que mai no va ser intransigent ni va pretendre tenir la veritat absoluta”. Enric Capó, pastor de l'Església Evangèlica de Catalunya, explica que la frase de Wesley “pensem i deixem pensar” els defineix.

“El metodisme, com a moviment religiós, a Catalunya va quedar un poc marginat a partir del moment en què les diferents esglésies metodistes de Barcelona, el 1953, es van unir a les esglésies de tradició presbiteriana i van formar el que es diu Església Evangèlica de Catalunya”, explica Enric Capó. Insisteix, però, que “és bo recordar d'on venim”. També creu que és important analitzar i avaluar l'aportació del metodisme en el protestantisme.

Els principals actes de l'Any Wesley són l'obertura, el proper dissabte 28, i un acte central que celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de maig i que consistirà, bàsicament, en una trobada de tots els membres de les antigues esglésies metodistes de Barcelona. A més d'això, l'any consisteix en la publicació d'articles, la realització de conferències i xerrades i una promoció de l'any a través d'una pàgina web.

“John Wesley va saber distingir entre el que era fonamental i el que no ho era. No era important ser catòlic, o baptista, o dels germans, el que realment importava era si mantenia el principi de la ‘sola escriptura' i la conversió a Crist com a centre de la vida cristiana. En aquest sentit va ser el pioner de l'ecumenisme, tal com avui l'entenem en el món del protestantisme històric”, escriu Enric Capó en els articles de presentació de l'Any Wesley. Una de les principals aportacions de Wesley va ser impulsar el metodisme a través de petits grups o cèl·lules, i la creació d'infinitat d'escoles arreu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.