Societat

memòria històrica

Les obres de millora de la plaça Prim de Roses destapen un refugi antiaeri

L'Ajuntament valorarà si el recupera i el fa visitable, com ha fet amb el de la plaça de la Pau

Se sabia que el refugi de la Guerra Civil espanyola existia i s'ha trobat ara

Les obres de reurbanització que s'estan executant a la plaça Prim de Roses han destapat un refugi antiaeri de la Guerra Civil espanyola. L'Ajuntament de Roses ja en coneixia l'existència, però no ha estat fins ara, amb les obres de la plaça, que s'ha trobat. Ara, se n'estudiarà l'estat de conservació i es plantejarà si s'obre al públic perquè sigui visitable, com ja ho és el de la plaça de la Pau, per exemple.

Segons ha informat l'Ajuntament, en els pròxims dies continuaran els treballs per poder comprovar l'estat de conservació i les dimensions d'aquest refugi. En cas que el seu estat ho permeti, el consistori estudiarà el projecte necessari per a la seva recuperació.

Aquesta actuació serviria, segons el consistori, “per recuperar aquests espais com a testimonis de la història més recent del municipi”.

L'alcalde, Carles Pàramo, considera que, si aquest refugi descobert ara es pot destapar i consolidar, podria formar part dels atractius de la ciutat que s'obriran als visitants: “Són llocs característics, singulars, que marquen la personalitat i la història de Roses i que es poden integrar en rutes i circuits de visites que tant la població com els visitants aprecien”, diu l'alcalde.

LES FRASES

S'intentarà recuperar aquest espai com un testimoni més de la història més recent del municipi
Són llocs característics, que es poden integrar en rutes i circuits de visites
Carles Pàramo
alcalde de Roses
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.