Societat

Wert imposa l'educació constitucional a secundària

El govern espanyol amplia a 3 anys el batxillerat

Planeja implantar l'educació trilingüe el curs 2013/14

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, va exposar ahir al Congrés dels Diputats les línies mestres del programa del govern en matèria educativa. Tal com havia promès el Partit Popular en campanya, l'executiu suprimirà l'assignatura d'educació per a la ciutadania de l'ESO i la substituirà per una de nova: educació cívica i constitucional, que, segons Wert, proporcionarà als estudiants “el coneixement de la Constitució com a norma suprema que regeix la nostra convivència, la comprensió dels seus valors, de les regles del joc i de les institucions que conformen una societat pluralista”.

L'eliminació d'educació per a la ciutadania, assignatura introduïda pel govern del PSOE, ha estat un dels cavalls de batalla del PP i dels sectors més conservadors de la societat espanyola, amb els bisbes al capdavant, que acusaven l'anterior executiu d'imposar una visió esbiaixada de la realitat. Per això, el ministre va voler remarcar ahir que el temari d'aquesta nova matèria estarà “lliure de qüestions controvertides i susceptibles de caure en l'adoctrinament ideològic”.

A banda de la supressió d'aquesta assignatura, Wert també va explicar el seu pla d'ampliar el batxillerat de dos a tres anys i igualar, així, la durada dels estudis previs a la universitat amb els de la formació professional de grau mitjà. Amb la desaparició del quart curs d'ESO, per al qual el govern socialista havia reservat un paper orientador, serà el primer de batxillerat el que faci aquesta funció.

El ministre va reiterar la intenció d'impulsar una educació bilingüe (castellà-anglès), que seria trilingüe en el cas dels territoris amb llengua pròpia. Aquest pla, que ha despertat reticències a Catalunya, entraria en vigor el curs 2013/14. També es veu amb recel des de Catalunya l'actitud del PP pel que fa a la llengua vehicular a l'escola. Sobre aquesta qüestió, Wert va advertir que l'executiu mantindrà una actitud “vigilant”, però també “propositiva” per garantir el “dret” dels pares a escollir la llengua vehicular amb què s'educa els seus fills, en clara al·lusió a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.