Societat

Tancada a ritme de Paco Ibáñez

Centenars de professors fan nit als seus centres de referència per protestar per les retallades en el sector de l'educació

Les tancades s'acompanyen d'assemblees informatives i també d'instants de caire més lúdic

La nit de dimarts a dimecres, moltes escoles bressol, escoles de primària i secundària i universitats del país es van omplir de sacs de dormir. Refugiats en aquests, centenars de professors van fer nit als seus centres de referència, en protesta per les retallades que pateix l'educació pública. L'institut La Pineda, a Badalona, va ser un dels epicentres de la protesta. Allà va desembocar una manifestació d'unes 200 persones procedents de diferents escoles i allà van fer nit una trentena de mestres.

Pels volts de les nou, una assemblea omplia la sala d'actes. Per sorpresa, va aparèixer l'Inspector Retallada per proposar solucions a les queixes dels mestres: augment de la ràtio a les aules d'un 35% per millorar la comunicació entre l'alumnat o, entre altres, foment de la felicitat familiar disminuint un 60% l'aportació a les llars d'infants per tal d'obligar els nadons a passar més temps a casa.

Posteriorment, l'assemblea va agafar un to més solemne i va ser el torn de les propostes reivindicatives que es podrien portar a terme més endavant. De moment es descarta la vaga, que es deixa per al final. Entre el públic i en un pla absolutament discret, cridava l'atenció la presència del secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego. És professor i té plaça a La Pineda. La presidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Badalona, Montse Conejo, també era a la sala per instar els presents a anar tots junts, mestres, pares i alumnes.

Un cop aixecada l'assemblea, uns quants van gaudir de la segona part del partit del Barça. Cap a les dues de la matinada un grupet va desfilar cap a casa. Abans, en una nit tenyida d'aires reivindicatius, van tenir temps de rememorar els grans mestres de la cançó protesta, com Paco Ibáñez i Lluís Llach. I a les dues tothom a dormir, que s'havien de reservar forces per iniciar les classes a les vuit del matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.