Societat

benestar

Cleries apujarà el copagament de serveis de la dependència

Es tindrà en compte el patrimoni per assignar els ajuts als dependents

Algunes autonomies ja ho apliquen

El govern augmentarà el màxim de copagament dels serveis de la llei de la dependència, de forma que si els beneficiaris poden autofinançar-se ara un 9% dels ajuts, s'ampliaria fins a un 13%. El conseller de Benestar Social i Família Josep Lluís Cleries, va avançar ahir la intenció del govern d'augmentar el copagament en dependència quatre punts més. L'objectiu és revisar els ajuts en funció de les propietats del beneficiari.

“Estem fent un estudi per augmentar el copagament en funció del que pugui pagar cada beneficiari, preveient els ingressos addicionals i el patrimoni”, va assegurar ahir Cleries. Actualment, no és té en compte el patrimoni, de forma que l'amo de diversos immobles té el mateix dret d'ajut que el d'un sol.

El lleuger augment del copagament permetrà fer front a les llistes d'espera, que actualment encara se situen en 60.000 persones. Cleries va aclarir també que les persones que no disposin d'ingressos o recursos econòmics no hauran de fer-se càrrec de l'augment. Benestar i Família està estudiant com aplica les exempcions a la norma. L'Estat va demanar a les autonomies que unifiquessin l'aplicació de la llei i el copagament, ja que algunes sí tenen en compte les propietats.

LA XIFRA

9
per cent de copagament és el màxim que aporta un dependent a Catalunya; es podria arribar al 13%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.