Societat

barcelonès

L'Ajuntament no es creu les irregularitats a Urbe perquè les van denunciar empleats

Puigdollers obvia les proves aportades per aquest diari i diu que tot s'explica pel conflicte laboral a l'empresa

El regidor nega que vulgui privatitzar Parcs

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit ignorar els incompliments de l'empresa Urbe SBD, responsable del manteniment dels jocs infantils de sis districtes de la ciutat, amb l'argument que qui els va denunciar eren empleats enfrontats amb l'empresa, que està fent un ERO temporal.

A la Comissió d'Hàbitat Urbà d'ahir, el grup del PSC va preguntar al govern de Xavier Trias pels sistemes que s'apliquen per controlar les contractes, i també pels incompliments d'Urbe, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, li va recordar que són els mateixos que s'aplicaven quan governava el bipartit de Jordi Hereu. Puigdollers va tancar el tema demanant a l'oposició que ignorés les irregularitats, “perquè tot el que ha sortit cal emmarcar-ho en un conflicte laboral”, un argument que obvia el fet que diverses de les acusacions fetes pels empleats –com ara l'ús de pintures amb additius tòxics i la insuficiència del nombre de vehicles elèctrics, entre altres– les va constatar aquest diari. Tampoc no es va referir a l'accident de fa 15 dies als jocs de la plaça Meguidó. Fa dos dilluns el consistori va sostenir que tindria un informe sobre el sinistre l'endemà, i no se n'ha tornat a saber res.

A més, no va voler fer cap aclariment sobre l'informe encarregat pel govern –tal com va publicar El Punt Avui al desembre– a l'empresa Konsac, sobre la viabilitat de la privatització de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins. Es va limitar a insistir en el fet que el consistori no té la intenció de privatitzar-lo.

Protesta i espontani

Uns 150 empleats de Parcs i Jardins es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Sant Miquel, davant de l'entrada nova de l'Ajuntament, per protestar contra les intencions privatitzadores que atribueixen al govern de Xavier Trias. La concentració es va fer coincidint amb la Comissió d'Hàbitat Urbà, que se celebrava al consistori i en què el grup d'ICV-EUiA preguntava a l'equip de govern precisament per aquest assumpte. Alguns treballadors van assistir al debat i, quan es va acabar el debat polític, un membre del comitè d'empresa va intentar intervenir per dir-hi la seva. El president de la comissió, el socialista Gabriel Colomé, ho va impedir amb flegma. “És que no el deixaré parlar”, el va interrompre cada vegada que l'espontani intentava començar el seu discurs. Al final, els companys el van convèncer de marxar. “Després de l'espot publicitari, continuarem”, va cloure Colomé.@IvanVila_PA

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.