Societat

Maresme

El govern de Mataró demana responsabilitats per la desfilada de la legió

Veterans de l'exèrcit van acompanyar dues confraries a la processó sense que l'organització n'estigués al corrent

Avui es donaran explicacions

El govern de Mataró no vol que es torni a repetir l'episodi que es va viure dissabte a la nit quan un grup de legionaris van desfilar presidint la processó del Silenci. “No tenim ganes de posar sancions, però sí que podem demanar responsabilitats”, explicava ahir el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, que reconeixia que a l'Ajuntament i a la mateixa comissió organitzadora els va agafar per sorpresa. La prova és que els militars no figuraven en el programa d'actes i tampoc se'ls havia inclòs en el conveni amb l'Ajuntament per cobrir l'assegurança i el pla de protecció civil que es fa de tots els recorreguts.

Els legionaris van aparèixer acompanyant els passos de la Soledat i el Sant Sepulcre, desfilant amb les armes i la seva pròpia banda, i entonant l'himne de la legió al mateix temps que portaven el Sant Crist, patró del cos militar. “Ens ho vam trobar fet i és clar que des de la ignorància no es van calibrar les conseqüències”, manifestava ahir el vicepresident de la Comissió de la Setmana Santa, Jordi Merino. Avui està previst que compareguin representants de les dues confraries que intervenen a la processó del Silenci, que té lloc des de l'església de l'Esperança fins al barri de Cirera, per donar explicacions de com van convidar a participar-hi els legionaris. Amb aquesta intervenció pública la comissió vol aclarir aquest “fet lamentable” que ha deixat en segon terme d'altres actes. Des de l'oposició, ahir tant la CUP com ICV- EUiA van emetre comunicats criticant la presència “intolerable” del cos militar enmig dels actes religiosos.

LA FRASE

Ens ho vam trobar fet i és clar que des de la ignorància no es van calibrar les conseqüències
¨
Jordi Merino
vicepresident de la comissió de la setmana santa

L'alcalde penja fotos a la xarxa i s'obre el debat

Un dels assistents a primera fila de la desfilada de la legió va ser el mateix alcalde de Mataró, Joan Mora, que va capturar la imatge dels legionaris encapçalant la processó i la va penjar a la xarxa. Les imatges, sense cap comentari que qüestionés la seva presència, no van trigar a generar crítiques de mataronins que mostraven el seu rebuig a través del Twitter. L'alcalde va aprofitar les xarxes socials per matisar que l'havia “sorprès molt” la presència dels legionaris però va justificar que només havia volgut mostrar la realitat i no censurar el que havia vist. El mateix regidor de Cultura, Joaquim Fernández, es va assabentar del que passava a través de la xarxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.