Societat

Rigau diu que amb les retallades de Rajoy només estalviaran 20 milions aquest 2012

La consellera d'Ensenyament assegura que les mesures del decret llei del govern espanyol no es podran aplicar fins al setembre

Reitera les crítiques per la intervenció competencial de l'Estat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat que les retallades extres que el govern espanyol imposa a les autonomies representaran només 20 milions d'estalvi a Catalunya en aquest 2012, ja que les mesures no es podran aplicar fins a l'últim trimestre de l'any, a partir del setembre, quan comença el nou curs.

El govern espanyol va aprovar la setmana passada el decret de mesures urgents que obliga les comunitats ha retallar 7.000 milions en Salut i 3.000 en Educació. D'aquests milions, el govern ha calculat que Catalunya hauria d'aplicar les mesures per estalviar 1.500 milions d'euros més, cosa que des de l'executiu català ja s'ha vist com a difícil de complir perquè la Generalitat “ja ha fet els deures” i en alguns casos no es pot retallar més.

Rigau, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha reiterat que l'increment de les ràtios l'aplicaran segons l'espai i les característiques de cada centre i que la substitució de professorat es farà seguint criteris d'organització del centre quan sigui necessari. “Si hi ha una passa de grip que afecta tres professors no esperarem deu dies a enviar una substitut”, ha afirmat la consellera. La consellera també ha explicat l'estalvi també vindrà de l'increment d'hores lectives del professorat.

Rigau ha reiterat un cop més les crítiques per l'intervencionisme competencial que està fent l'Estat i les maneres en què s'ha dut a terme, a través d'un decret llei d'obligat compliment enlloc d'apostar pel diàleg. Per aquest motiu, ha tornat a repetir que recorreran al Constitucional si ho recomana el Consell de Garanties Estatutàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.